Mainos

Nälänhätä uhkaa yli kymmentä miljoonaa Afrikan sarvessa

YK on ryhtynyt avustamaan Afrikan sarven ja muun Afrikan itäosan maita nälänhädän estämiseksi. Ruoka uhkaa loppua jopa 16 miljoonalta ihmiseltä. Kuivuuden ja sisällissotien osittain vaivaamat maat tarvitsevat kiireesti apua, jotta 1980-luvun nälänhätä ei toistuisi.

Afrikan nälänhätä, lapsia

-Vaarassa on 12 miljoonaa ihmistä, sanoi YK:n elintarvikeohjelman WFP:n johtaja Catherine Bertini tänään. YK:n pääsihteeri Kofi Annan on nimittänyt hänet erityislähettilääkseen suunnittelemaan toimia nälänhädän estämiseksi. Eniten elintarvikeapua tarvitaan Etiopiassa, mutta nälkä tai aliravitsemus uhkaavat myös Eritreassa, Somaliassa ja Keniassa. Etelämpänä Afrikassa sijaitsevat Uganda ja Tansania ovat niin ikään kärsineet kuivuudesta. Apua tarvitaan myös Burundissa, Ruandassa ja Djiboutissa, jolloin avuntarvitsijoiden määrä nousee WFP:n mukaan 16 miljoonaan ihmiseen.

Bertini on pettynyt vastauksiin, joita YK:n jo aiemmin esittämä pyyntö on saanut osakseen. Yhdysvallat on luvannut antaa noin puolet 190 miljoonasta dollarista eli 1,2 miljardia markkaa. Bertini matkustaa Etiopiaan, Djiboutiin, Keniaan ja Eritreaan huhtikuun puolivälissä. Tarkoituksena on mm. arvioida, kuinka satamat pystyvät käsittelemään suuria määriä elintarvikkeita.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.