Mainos

Nälänhätä uhkaa miljoonia Tansaniassa

Nälänhätä uhkaa lähikuukausina arviolta kolmea miljoonaa ihmistä Tansanian köyhällä maaseudulla. Presidentti Benjamin Mkapa on julistanut kuivuuden koettelemaan maahan kansallisen hätätilan. Suomalaistutkija arvioi, että tilanne muuttuu "todella dramaattiseksi", jos sateet jäävät tulematta vielä tammikuussakin ja kuivuuskausi edelleen pitkittyy.

Nälänhädän aiheuttaa kuivuuden lisäksi viime vuosina vähitellen supistunut ruoan tuotanto. Maan tilanteeseen perehtynyt tutkija Pekka Seppälä kertoo, että hätäapua on jaettu jo keväästä asti pahimmilla alueilla, etenkin lapsille ja sairaille.

Tilanne on helpottanut hieman uuden sadon kypsyttyä kesän alussa, mutta joulu-tammikuussa uusikin sato on syöty. Jos kuivuus jatkuu, ongelma on Seppälän mukaan todella suuri.

Pahimmin ruokapula koettelee pohjoisia maakuntia, joissa lukuisat Maailman ruokaohjelman WFP:n työntekijöiden tapaamat viljelijät olivat menettäneet kuivuuden vuoksi koko tammikuun, ja monet myös touko-kesäkuun sadon.

Seppälä huomauttaa, että ruokapula ei ole Tansaniassa maanlaajuinen ongelma, vaan ongelmana on, että ruokaa on väärässä paikassa tai se on liian kallista: köyhillä ei ole varaa ostaa sitä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.