Mainos

Näkövammaisilla laulumaraton

Kevyen musiikin klassikko Reino Helismaa saa pian näyttävän - tai paremmin sanottuna kuuluvan - kunnianosoituksen. Joukko näkövammaisia musiikinharrastajia pääkaupunkiseudulta aikoo esittää Helismaan kappaleita tauotta 16 tunnin ajan.

-Pyrimme tällä laulumaratonilla Guinnessin ennätysten kirjaan, kertoo esityksen puuhaihmisiin kuuluva Inkeri Kauppinen. Edellisen vastaavan ennätyksen teki teatteriryhmä Vantaan Näyttämö vuonna 1989 laulamalla 14 tuntia.

Esittäjät ovat harjoitelleet Helismaan laajasta tuotannosta kaikkiaan 499 kappaletta, joista suurin osa on Helismaan sanoituksia ja Toivo Kärjen sävellyksiä. Kaikkiaanhan Reino Helismaa ehti tehdä noin 5 500 sävellystä, sanoitusta ja suomennosta. Helismaan syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 85 vuotta.

Ensi lauantaina lavalle nousee 14 näkövammaista laulajaa ja kolme näkevää opasta, jotka auttavat mikrofonien käytössä ja laulavat itsekin muutamia kappaleita. Säestämisestä vastaa kuusi lauluryhmän jäsentä. Soittimina ovat kitara, haitari, trumpetti ja syntetisaattori.

-Itse laulan 65 laulua, ja kyllä niissä on ollut opettelemista. Hienoa tässä ryhmässä on se, että kaikki ovat harjoitelleet tosissaan eikä kukaan heitä lonkalta, kehuu Kauppinen.

Osa laulajista osaa lukea pistekirjoituksella kirjoitettuja nuotteja. Sävelmiä on treenattu myös nauhojen avulla, joille kaksi näkevää pianistia on soittanut kappaleet. Esityspaikkana on Helsingin Fabianinkadulla sijaitseva Cafe 52. Sinne mahtuu parisataa kuulijaa kerrallaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.