Näkökulma: Mitä Pelicansissa tapahtuu? Jotain pitää tehdä ennen kuin on liian myöhäistä

Jättikö Pasi Nurminen halvaantuvan laivan, kun lähti Pelicanssista? 2:18
MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen kommentoi Pasi Nurmisen lähtöä Pelicansista marraskuun alussa.

Lahdessa lähdettiin kovin odotuksin tähän Liiga-kauteen, kun viime kausi oli seurahistorian toiseksi tuloksekkain. Odotukset ovat kuitenkin valuneet pitkin Vesijärveä alas ja kaudesta on tulossa Päijät-Hämeessä välikausi, kirjoittaa MTV Urheilun Anssi Mertaranta.

Pelicansin kaudessa on tuttua kaikua seitsemän vuoden takaa. Kausi 2011-12 toi SM-hopean, mutta seuraava kausi päättyi runkosarjan sijalle 11. Viime kausi oli Lahdessa jälleen positiivinen. Suorastaan erinomainen.

Seurahistorian toiseksi paras sijoitus runkosarjassa, kolmas. Noutaja tuli puolivälierissä HIFK:ta vastaan. Siitä huolimatta kausi jätti Lahdessa positiivisen tuloksen ja uskon, että Lahdessa voidaan menestyä.

Kauden päätteeksi pelaajapajatso tyhjeni lähes täysin ja päävalmentaja Ville Niemisen jatkosopimuskuviot olivat yhtä hämärän peitossa kuin Liipolan iltaiset katuvalot. Jatkosopimus julkistettiin vasta huhtikuussa.

Vahvan kauden jälkeen kulisseissa kuitenkin käytiin vilkasta keskustelua siitä, kenen ansiota kauden menestys oli. Oliko ansio valmennuksen vai joukkueen kokoamisesta vastanneen urheilutoimenjohtaja Janne Laukkasen? Valmennuskaksikko Nieminen-Nurminen ei juurikaan ansaitsemaansa kunniaa saanut. Etenkin apuvalmentaja toiminut Nurminen oli kuitenkin heiluttanut pääsääntöisesti taktista tahtipuikkoa läpi kauden.

Sitten tähän kauteen. Lahden Isku-areenassa odotettiin jälleen paljon. Syksyllä kuitenkin totuus alkoi valjeta. Joukkue etsi kuumeisesti kiekollista puolustajaa riveihinsä. Ainakin Otso Rantakarin ja Ilkka Heikkisen kanssa käytiin neuvotteluja, mutta lopulta pelimerkkejä ei viitsitty heihin uhrata.

Tällä viikolla Kouvolan KooKoo tiedotti tehneensä sopimuksen tshekkipuolustaja Libor Sulakin kanssa. Siis hetkinen. Sen samaisen kaverin, joka teki toissa kaudella läpimurtonsa juuri Lahdessa. Jälleen jäätiin nuolemaan näppejä, kun pienemmän profiilin KooKoo nappasi selkeän vahvistuksen.

Viimeisimpänä, mutta kaikkea muuta kuin vähäisimpänä, Tomi Karhusen lähtö Sveitsiin SC Bernin riveihin. Yksi SM-liigan parhaista, ellei syksyn paras maalivahti ja suurin syy miksi lahtelaiset keikkuvat vielä pudotuspelijunassa mukana lähti muille maille. Sopimuksessa oli ulosostopykälä, mutta silti. Tärkeimmästä miehestä jouduttiin päästämään irti tärkeimmällä hetkellä. Ei kuulosta hyvältä.

Kun tähän lisätään se, että MTV Urheilun tietojen mukaan Pelicansin kopissa riittää jännitettä pelaajien ja päävalmentaja Niemisen välillä, ei loppukausi näytä kovin ruusuiselta.

Nyt turkoosimiehistössä olisi jonkun aika astua esiin, ennen kuin tämän kauden osalta on liian myöhäistä.

Korjattu klo 20.20 Pelicansin historian paras sijoitus. Se on kolmas, ei toinen. 

Lue myös:

    Uusimmat