Näkökulma: Chelsean tähtivahdin käsittämätön temppuilu paljasti suuren ongelman – Maurizio Sarrin uskottavuus koki kovan kolauksen

Chelsea-vahti Kepa Arrizabalagan kiukuttelu Englannin liigacupin finaalissa paljasti lontoolaisseuran suuren ongelmakohdan. Erikoisen tempauksen myötä Maurizio Sarrin uskottavuus koki kovan kolauksen, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Riku Hellanto.

Chelsean ja Manchester Cityn välisessä sunnuntaisessa Englannin liigacupin finaalissa nähtiin todella erikoinen tilanne, kun ottelun aikana lääkintähoitoa tarvinnut Chelsea-vahti Kepa uhmasi valmentajansa tahtoa, eikä suostunut tulemaan vaihtoon.

Tilanne oli täysin käsittämätön, sillä valmentajan käskyä tulee noudattaa. Nyt näin ei käynyt, ja espanjalaisvahti nolasi oman valmentajansa totaalisesti pelaajien sekä ottelua seuranneen kansan edessä.

Sarrin uskottavuus kyseenalaistettavissa

Erikoisen temppuilun jälkeen esille nousee yksi suuri kysymys. Miksi Sarri myöntyi maalivahtinsa kiukutteluun? Mitä tämä kertoo Sarrista ja hänen auktoriteetistaan?

Sarrin viime kuukaudet Chelsean peräsimessä ovat olleet kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista. Viime aikojen kammottavat peliesitykset ovat pistäneet italialaisluotsin potku-uhan alle, eikä sunnuntai-iltainen selkkaus paranna millään tavalla Sarrin asemaa fanien tai seurajohdon silmissä. Päinvastoin.

Päävalmentajan täytyy olla oman joukkueensa johtaja. Hän on se, kuka sanoo viimeisen sanan. Hän on se, kenen päätöksiä kunnioitetaan ja noudatetaan. Kun näin ei tapahdu, valmentajan auktoriteetti ja uskottavuus ovat vaakalaudalla. Kuinka sellainen valmentaja, jonka auktoriteetti ei riitä pitämään omia pelaajiaan kurissa, voi valmentaa Chelsean kaltaista huippujoukkuetta?

Kepan kiukuttelulla voi olla kauaskantoisia seurauksia. Menestyvä joukkue tarvitsee valmentajan, jota pelaajat kunnioittavat ja kuuntelevat. Jos näin ei ole, näkyy se väistämättä pelaajien pelisuorituksissa, vaikka he olisivatkin rautaisia ammattilaisia.

Chelsean toimistolla pohditaan varmasti kuumeisesti, mitä jatkotoimenpiteitä erikoisesta episodista seuraa, vai seuraako mitään? Yksi asia on kuitenkin varmaa. Sarrin uskottavuus oman joukkueensa silmissä koki valtavan kolauksen. Se kolaus voi koitua Sarrille kohtalokkaaksi.

Lue myös:

    Uusimmat