Mainos

Näitä tuotteita suomalaiset ostivat ja etsivät nettikirpputoreilta

Kodinhoitoon ja sisustukseen liittyvät tuotteet myyvät yhä paremmin internetin huutokauppasivustoilla. Viime vuonna netin kirpputoreilla kävivät aiempaa vilkkaammin kaupaksi myös harrastusvälineet, muotivaatteet ja elektroniikka.

Huutonetin asiakaspäällikkö Tapio Luoto kertoo, että muoti- ja sistuspuolella ostajia kiinnostivat viime vuonna erityisesti tunnetut brändi- ja design-tuotteet.

– Huutonetissä haettiin viime vuonna useita satojatuhansia kertoja jotain Marimekkoa, Artekia, Luis Vuittonia. Kaiken kaikkiaan kodin sisustus ja muoti korostuivat vuonna 2014 merkittävästi.

Tori.fi:n toimitusjohtajan Jussi Lystimäki kertoo, että uusi trendi on myös se, että netin kirpputoreja käytetään yhä enemmän tavallisen kaupan ohessa. Esimerkiksi kameroita kootaan nykyään yleisesti sekä kaupan että netin tuotteilla.

– Meidän käyttäjämme ovat alkaneet ostaa yhä enemmän uutta että käytettyä sekaisin. Esimerkiksi pinnasänky ostetaan käytettynä ja kaikki muu siihen, kuten patjat, uutena.

– Olemme seuranneet myös järjestelmäkameroiden uutta tulenista. Esimerkiksi Torista ostetaan sellainen käytetty kameranrunko, johon ei olisi uutena varaa. Kameran objektiivit, kameralaukut ja muistikortit ostetaan sitten kaupasta uutena. Ostajat miettivät, mihin raha riittää ja miten se on järkevä käyttää, Lystimäki pohtii.

Suomalaisostajan tunnistaa saunatuotteista

Sauna ja hiihtäminen erottavat asiantuntijoiden mukaan suomalaiset muista kansoista nettikirppareillakin.

– Saunaan liittyvissä tuotteissa me taidamme olla ihan omaa luokkaamme. Suomalaiset myyvät ja ostavat netin kirppitoreilta muun muassa pyyhettä, saunaan liittyvää taidetta, koristeita, hajusteita. Saunahan on hyvin moniulotteinen elementti meille suomalaisille, Huutonetin Tapio Luoto toteaa.

Tori.fi:n Jussi Lystimäen mukaan Suomessa korostuu muihin maihin verrattuna myös talviliikuntaan liittyvien välineiden kauppa. 

– Nyt on huima sesonki luistimista ja hiihtotarvikkeista. Jos verrataan vaikka meidän sisarsaitteihimme Ruotsissa, tilanne on ihan erilainen. Siellä esimerkiksi murtomaahiihto-, luistelu- ja jääkiekkokulttuuri eivät ole niin vahvoja kuin täällä. Jostain syystä ulkokentätkin ovat täällä suositumpia kuin naapurimaissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.