Näitä faktoja kukaan ei paljasta urheilusta

Liikunnan positiivisista vaikutuksista puhutaan alituiseen, mutta on tiettyjä liikunnallisemman elämäntavan aloittamiseen liittyviä seikkoja, jotka jätetään usein mainitsematta. Tiesitkö näistä seikoista, vai oletko itse huomannut näitä kantapään kautta?

Kenellekään ei tule yllätyksenä, että säännöllinen liikunta ja aktiivinen elämäntapa edistävät terveyttä ja vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin positiivisesti. Etenkin tottumattomammalle liikkujalle uutta elämäntapaa aloitettaessa saattaa myös ilmaantua yllätyksiä.

Treenaaminen voi olla pelottavaa

Jos säännöllinen liikkuminen tai esimerkiksi salilla treenaaminen ei ole aiemmin kuulunut päivittäiseen rytmiin ja elämäntapoihin, voi treenaaminen olla alkuun hyvin hämmentävää. Tottuminen uusiin elämäntapoihin voi viedä pitkäänkin ja hyvän olon saavuttaminen ei onnistu välttämättä vielä muutaman lenkin jälkeen. Vasta kun elimistö tottuu uusiin elämäntapoihin, alkavat useammat tottua itsekin treenaamisen rytmiin ja karistaa aiheeseen liittyvät pelot.

Sitoutuminen on kaiken avain

Pysyviä liikunnallisia elämäntapoja kukaan ei pysty saavuttamaan ilman sitoutumista. Tänä päivänä puhutaan jatkuvasti erilaisista pikadieeteistä ja ihmetuloksista, mutta avain urheilulliseen olemukseen on tätä yksinkertaisempi: sitoutuminen ja huonoinakin päivinä itsensä raahaaminen lenkkipolulle tai salille ovat niitä keinoja, jolla pääsee eroon vanhoista rutiineista ja saavuttaa pitkällä tähtäimellä pysyviä lopputuloksia.

Jokaisen tulee löytää oma kimmokkeensa

Toiselle hurja tavoite vyötärön kaventumisesta tai useiden kymmenien kilojen laihduttamisen tavoittelu ovat unelmissa siintäviä tavoitteita, mutta jotta ne joskus täyttyisivät, on löydettävä oma henkilökohtainen kimmoke projektin aloittamiseen. Vaikka kuinka kuulisi huomauttelua omasta ulkomuodostaan tai olemattomista liikuntatottumuksistaan, tulee jokaisen löytää oma kimmokkeensa aloittaakseen elinikäisen projektin. Oli se sitten elämän toisella osa-alueella tapahtunut muutos tai terveysongelma, on olemassa lukuisia eri tapoja löytää liikuntainnostus.

Jokainen on itse oma valmentajansa

Tänä päivänä personal trainerit ovat nousseet arvoon arvaamattomaan ja Suomessakin on tänä päivänä liuta liikunnan ammattilaisia, jotka avaavat ammattitaitoisina liikuntaan tottumattomammillekin liikunnallisen elämän alkeita. Olisi kuitenkin ensiarvoisen tärkeää pitää mielessä, että vaikka omasta personal trainerista maksaisi omaisuuden, ei ammattilainen lähde kenenkään puolesta lenkille. Monelle henkilökohtaisen kuntovalmentajan palkkaaminen on toimiva kimmoke aloittaa urheilu, mutta loppupeleissä jokainen on kuitenkin itse itsensä tärkein valmentaja.

Katso: Suurin pudottaja

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Osittainen lähde: The Health

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja