Näitä asioita nainen arvostaa sängyssä

On sitten kyse seksistä tai ihan vain köllöttelystä oman rakkaan kainalossa, on tiettyjä asioita, joiden nainen haluaa olevan sängyssä kunnossa.

Sänky on useimmille paikka, jossa tehdään tasan kahta asiaa: nukutaan tai harrastetaan seksiä. Uni ja seksuaalisuus ovat tärkeä osa jokapäiväistä elämää ja siksi sängyssä asioiden olisi hyvä olla kunnossa, jotta kumppanit tuntisivat olonsa mukavaksi.

Jos oloaan ei tunne sängyssä mukavaksi, saattavat seuraukset vaikuttaa hyvinkin negatiivisesti kumppaneiden väliseen suhteeseen. Pahimmillaan epämukavuus omassa sängyssä johtaa siihen, että asiaan puututaan äärimmäisin keinoin.

– Nykyään on entistä yleisempää, että pitkään yhdessä viihtyneillä kumppaneilla on omat sängyt, uniekspertti Lisa Shives kertoo.

Oikeilla vinkeillä naisen voi kuitenkin pitää tyytyväisenä vällyjen välissä. Pieneltä tuntuvat seikat voivat tässäkin tapauksessa saada aikaan ihmeitä!

Hyvät yöunet

Vaikka läheisyys on usein erityisesti naisille äärimmäisen tärkeää, eivät naiset halua välttämättä olla halailtavana koko yötä. Kun käydään yöpuulle, on tärkeää, että kumppanit saavat kumpikin nukkua rauhassa.

– On vaikea saada nukuttua kunnolla, jos kumppani on kääriytynyt ympärille, Shives muistuttaa.

Puhtaat lakanat

Puhtaat lakanat saattavat olla naiselle yllättävän tärkeä osa mukavuutta sängyssä. Lakanat olisi hyvä vaihtaa noin kahden viikon välein.

– Naiset saattavat olla paljon miehiä tarkempia vuodevaatteista, Shives kertoo.

Älä herätä naista

Tutkimusten mukaan naiset kärsivät miehiä useammin univaikeuksista. Naista ei tästä syystä kannata herättää kesken unien, sillä univaikeudet ilmenevät usein juuri nukahtamisvaikeuksina. Jos aamulla on aikainen herätys, kunnioita kumppanisi unta, vaikka kuinka tekisi mieli heittäytyä lemmenleikkiin.

Älä puutu rutiineihin

Mitä nukkumiseen tulee, ihmisillä on usein paljon rutiineja, jotka helpottavat sekä saamaan unen päästä kiinni että takaavat sen, että yöllä tulee nukuttua kunnolla. Jos naisen haluaa pitää sängyssä tyytyväisenä, on hänen henkilökohtaisia rutiinejaan tärkeä kunnioittaa. Jos naisella on tapana kiikuttaa vesilasi yöpöydälle joka ilta, ei tätä ole syytä turhaan kyseenalaistaa.

AVA

Osittainen lähde: Men's Health

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja