Näitä asioita ei ole hyvä kertoa tekstiviestillä

Tekstiviestit ovat kätevä tapa pitää yhteyttä ystäviin, mutta ne eivät sovi joka tilanteeseen.

Tiettyjä asioita ei tulisi koskaan ilmoittaa pelkästään tekstiviestillä. Helmi listasi tilanteita, joissa toista ei tulisi lähestyä tekstiviestitse.

Eropäätös

Parisuhteen päättämisestä ei tulisi koskaan ilmoittaa tekstiviestillä. Eropäätöksestä ilmoittaminen on yksi raukkamaisimmista tempuista, joilla parisuhteen voi päättää.

Jokaisella tulisi olla sen verran rohkeutta, että pystyy kohtaamaan kumppaninsa erokeskustelun merkeissä. Eroaminen on kummallekin usein helpompaa silloin, kun päätös tehdään reilusti kasvokkain tai edes puhelimitse.

Treffipyyntö

Toisen pyytäminen ulos ensimmäistä kertaa tekstiviestitse kertoo jotain viestin lähettäjästä. Tekstiviestistä saa helposti sellaisen kuvan, että sen lähettäjä välttelee suoraa kontaktia. Jos tarkoitus on siis tehdä vaikutus treffipyynnön esittämisen kohteeseen, on häntä syytä lähestyä suoremmin.

Tekstiviestitse lähetetyssä treffipyynnössä on myös se huono puoli, ettei viestiin saa välttämättä vastausta lainkaan. Kukin tulkitkoon tuolloin vaikenemisen niin kuin parhaaksi näkee.

Suru-uutiset

Joskus vaikeista asioista saattaa olla hyvinkin vaikea puhua. Harvoin tekstiviesti on kuitenkaan oikea tapa niistä ilmoittaa. Esimerkiksi todetusta sukupuolitaudista on reilua kertoa kumppaneille suoraan.

Ennen surullisemmista asioista ilmoittamista on syytä ottaa huomioon myös asian tärkeys ja tilanne, jossa toinen on. Onko hänen saatava tietää asiasta välittömästi?

Ilouutiset

Paras tapa ilmoittaa omista ilonaiheista ei ole tekstiviesti. Usein ilouutisten ilmoittaja saa todeta olevansa itse tyytymätön siihen, että vastauksista puuttuu odotettu into, kun tekstiviestillä ilmoitetaan elämän pienistä - tai suuremmistakin - iloista.

Ilmoittaa olevansa kipeä

Töihin ei koskaan pitäisi ilmoittaa pelkästään tekstiviestillä, jos sairaus iskee. Työnantaja saa helposti huonon kuvan, jos sairastumisen vuoksi ei vaivauduta edes soittamaan.

Tapaamisen peruminen

Sovittua tapaamista ei ole kohteliasta perua pelkästään tekstiviestillä. Reipas puhelu on huomattavasti kohteliaampi tapa ilmoittaa mahdollisesta esteestä, kuin pelkkä tekstiviesti.

Monimutkaisten asioiden vatvominen

Jotkut asiat ovat liian monimutkaisia selitettäviksi tekstiviestissä. Jos viestit ylittävät kolmen täyden tekstiviestin tilan, olisi syytä harkita, olisiko asia parempi puida kasvotusten tai puhelimessa.

Tekstiviesteistä syntyy usein myös väärinymmärryksiä. Eleet, ilmeen ja äänensävyt ovat äärimmäisen olennainen osa kommunikaatiotamme. Erilaiset painotukset ja tunnetilat välittyvät viesteistä äärimmäisen huonosti, jolloin väärinymmärryksiä syntyy helpommin.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja