Mainos

Naisystävänsä surmannutta uhkaa vuosien tuomio

Syyttäjä vaatii naisystävänsä surmanneelle miehelle vähintään kymmenen vuoden vankeusrangaistusta.

Henkirikos paljastui helmikuussa, kun keski-ikäinen nainen löytyi palaneena sängystään Helsingin Pihlajamäestä. Poliisitutkimuksissa selvisi, että naista oli isketty veitsellä rintaan ja ruumis oli yritetty polttaa.

Uhrin 45-vuotiasta seurustelukumppania syytetään Helsingin käräjäoikeudessa taposta, tuhotyöstä ja hautarauhan rikkomisesta. Mies on avustajansa välityksellä myöntänyt tarttuneensa veitseen mutta kiistänyt tuhotyön ja hautarauhan rikkomisen.

Maanantaina pidetyssä oikeudenistunnossa puolustus pyysi, että syytetty määrätään mielentilatutkimukseen. Käräjäoikeus ottaa kantaa sen tarpeellisuuteen kesäkuussa.

Puolustuksen mukaan surmatyö tehtiin pikaistuksissa ilman etukäteissuunnittelua. Tekoa edelsi lyhyt riitely, jonka yhteydessä mies halusi poistua asunnosta. Nainen yritti estää miestä, mistä tämä suuttui.

Ennen kohtalokasta veitseniskua mies löi naista syyttäjän mukaan nyrkillä kasvojen ja pään alueelle sekä aiheutti tälle vammoja kasvoihin tylpällä ja terävällä esineellä. Kun nainen vaipui lattialle, mies otti veitsen ja löi sillä. Myöhemmin mies kantoi ruumiin sängylle ja sytytti makuupaikan tuleen.

Puolustus tähdensi, että surmatyötä seuranneissa toimissa oli kyse jälkiteoista, jotka eivät ole erikseen rangaistavia. Toimien tarkoituksena oli peitellä päätekoa.

Puolustuksen mukaan syytetty ei halua puhua vainajasta pahaa ja ei siksi ole halunnut tulla oikeudessa henkilökohtaisesti kuulluksi. Miehen avustaja totesi maanantaina, että syytetty katuu kovasti tekoaan ja hänellä on erittäin suuria vaikeuksia ymmärtää tai hyväksyä tekoa ja sen seurauksia.

Syyttäjä katsoi, ettei mies ollut toiminut yhtäjaksoisesti henkirikoksen jälkeen. Tapahtumissa oli hänen mukaansa henkirikoksen jälkeen tuntien väli, jonka aikana mies poistui asunnosta, palasi sinne, joi alkoholia ja siivosi paikkoja verestä ennen kuin sytytti sängyn tuleen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.