Mainos

Naistoimittaja vaatii Journalistiliitolta 50 000:ta euroa

Naistoimittaja vaatii Journalistiliitolta jopa noin 50 000:ta euroa syrjintäjupakassa. Riitajutun puinti alkoi tänään valmisteluistunnolla Helsingin käräjäoikeudessa.

Journalisti-lehden toimittajana työskentelevä nainen katsoo, että hänelle on maksettu sukupuolen perusteella huonompaa palkkaa kuin miestyöntekijöille, vaikka hän on tehnyt samaa tai jopa vaativampaa työtä kuin nämä.

Nainen on työskennellyt Journalisti-lehdessä toimittajana vuodesta 2005. Syrjintä on jatkunut kantajan mukaan tästä lähtien.

Journalistiliitto kiistää syytökset. Järjestö kieltää, että toimittajaan olisi sovellettu sukupuolen perusteella epäedullisempia palkkaehtoja kuin verrokkitoimittajiin.

-Hänelle (naistoimittajalle) on maksettu tehtävän mukaista ja työsopimuksen mukaista palkkaa, sanoo Journalistiliittoa edustava asianajaja Ilpo Moisala.

Työtehtävien sisällöstä kiistaa

Liiton vastauksessa todetaan, että vertailukohteena toimivien miestoimittajien työtehtävät eivät ole samanlaisia kuin naistoimittajan vaan vaativampia ja monipuolisempia. Lisäksi miehillä on pitkä kokemus.

Toimittaja vaatii oikeudessa, että liiton pitää maksaa hänelle samaa palkkaa kuin miestoimittajille, korvata tasa-arvolain vastaisen palkkasyrjinnän aiheuttama vahinko sekä maksaa hyvitystä tasa-arvolain rikkomisesta ja syrjinnästä.

Peruspalkan osalta puhutaan ensisijaisesti noin 27 000 korvausvaateesta ja henkilökohtaisen palkan osalta yli 11 700 eurosta. Lisäksi nainen haluaa liitolta hyvityksenä 12 000 euroa.

Nainen sanoo pyytäneenä useita kertoja työsuhteensa aikana, että hänen palkkaansa nostettaisiin samalle tasolle miestoimittajien kanssa. Työnantaja on kantajan mukaan luvannut hoitaa asian kuntoon, mutta loppujen lopuksi palkka nousi vain 90 euroa kuukaudessa.

Tämän vuoden alussa Journalistin toimittajat siirtyivät palkkausjärjestelmässä noudattamaan lehdistön työehtosopimusta aiemman palkkausohjesäännön sijaan. Kantajan mukaan palkkausjärjestelmän muutos ei korjannut ongelmaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.