Mainos

Naisten seksilaastarin toimivuutta epäillään

Kuva: Futureimagebank

Korkea-arvoinen lääketieteen julkaisu on kyseenalaistanut naisten seksuaalisen haluttomuuden hoitoon tarkoitetun hormonilaastarin toimivuuden.

Drug and Therapeutics Bulletin (DTB) -julkaisu epäilee lisäksi, että ns. seksilaastarilla saattaa olla terveysriskejä, joista ei vielä tiedetä.

Monikansallisen Procter & Gambel -yhtiön Intrinsa-nimeä kantavan laastarin vaikutus perustuu siihen, että se erittää elimistöön testosteronia. Tuote on tarkoitettu erityisesti naisille, jotka elävät vaihdevuosia.

Procter & Gambelin mukaan lääketesteihin osallistuneista naisista valtaosa kertoi seksuaalisen halukkuutensa lisääntyneen laastarin käyttöönoton jälkeen.

DTB-lehden epäilykset laastarin toimivuudesta perustuvat pitkälti juuri näihin testeihin, joita se pitää epäluotettavina.

Lehti hämmästelee sitä, että lääketesteihin oli muun muassa valittu naisia, jotka kertoivat harrastavansa seksiä kolme kertaa kuussa.

- Kärsiikö tällainen nainen vakavista seksihaluttomuusongelmista, kysyy DTB.

Lehti kummastelee myös sitä, että merkittävän moni testissä lumelääkettä saanut nainen kertoi seksihalukkuutensa lisääntyneen. Tämä saattaisi viitata siihen, että itse asiassa testosteronitason alentuminen vanhemmilla naisilla ei selitäkään haluttomuutta seksiin. Tällöin myöskään testosteronin lisääminen elimistöön laastarilla ei tuo DTB:n mukaan välttämättä toivottuja vaikutuksia.

Testijakson lyhytkestoinen aika saa myös moitteet lääketieteen julkaisulta. Naiset testasivat laastaria pisimmillään vain kuusi kuukautta, kirjoittaa BBC News. Näin ollen laastarin mahdollisesti aiheuttamat terveysvaikutukset pitkällä aikatähtäimellä ovat yhä pimennossa.

Laastarit aiheuttivat sivuvaikutuksina testatuille naisille muun muassa migreeniä, aknea, hiustenlähtöä ja painonnousua.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.