Mainos

Naisten palkkavaatimuksille tukea

Peruspalveluministeri Osmo Soininvaaraa puoltaa Etelä-Suomen Sanomien kirjoituksessaan koulutusta vaativien naisvaltaisten alojen palkankorotuksia.

Peruspalveluministeri Osmo Soininvaara puoltaa naisvaltaisten alojen palkankorotuksia.


Peruspalveluministeri Osmo Soininvaaran mielestä useiden naisvaltaisten, koulusta vaativien alojen palkkausta pitäisi korottaa, jotta alojen työvoimapulalta vältyttäisiin. Soininvaara katsoo työvoimapulan uhkaavan esimerkiksi hoito- ja opetusalaa. Ministeri pohtii asiaa Etelä-Suomen Sanomiin kirjoittamassaan kolumnissa.

-Koulutettujen naisten huonot palkat ovat ennen pitkää saattamassa julkiset palvelut ongelmiin. Päteviä kirjastonhoitajia ei kirjastoihin tahdo enää saada. Sama kehitys voi tarttua sosiaalityöntekijöihin, koko hoitoalaan ja opettajiin. Ja vaikka virat saataisiin periaatteessa täyteen, laatu voi kärsiä, kirjoittaa Soininvaara. Ministerin mukaan esimerkiksi hoitoalan palkkatason korjauksen on oltava sitä suurempi, mitä myöhemmin toimiin ryhdytään, sillä jo olemassa olevaa työvoimapulaa on vaikea korjata. Ministeri pelkää myös lakkoa, jonka seuraukset voisivat olla ikäviä.

-Pahinta, mitä tässä voi tapahtua on, että pitkän lakon jälkeen hoitoalan palkkatasoa korjataan kertaheitolla, minkä jälkeen kunnat ja sairaalat sopeuttavat budjettinsa vähentämällä työvoimaa, ennakoi Soininvaara. Soininvaara pitää hyvänä ideana korottaa esimerkiksi hoitajien palkkoja usean vuoden "raamisopimuksella", jossa palkkoja nostettaisiin vuosittain suhteessa yleiseen palkkatasoon.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.