Mainos

Naisten osuus eduskuntaan pyrkivistä nousussa

Naisten osuus kansanedustajaehdokkaista on nousussa edellisvaaleista. Puolueet ovat nimenneet jo yli 1400 ehdokasta, joista eduskuntapuolueet yli 1300.

STT:n keräämien tietojen mukaan naisia tähän mennessä asetetuista ehdokkaista on noin 42 prosenttia. Vuoden 2007 vaaleissa naisehdokkaiden osuus oli hiukan alle 40 prosenttia.

Suhteessa eniten naisehdokkaita ovat asettamassa vihreät. Nyt julkaistuista ehdokkaista 58 prosenttia on naisia, mutta ehdokkaita puuttuu vielä. Vuonna 2007 vihreiden ehdokkaista 52,5 prosenttia oli naisia.

Jo nimetyistä ehdokkaista naisia on RKP:llä päälle 48 prosenttia, kokoomuksella päälle 45 prosenttia ja SDP:llä ja vasemmistoliitolla 44 prosentin paikkeilla.

Keskustassa naisehdokkaiden osuus on vain hieman päälle 40 prosenttia. Miesvoittoisin lista keskustalla on Satakunnassa. Keskustan 12 ehdokaspaikalla mahtuu vain kolme naista.

Kristillisdemokraatit ovat puristamassa lukuaan myös yli 40 prosentin. Pienin osuus naisehdokkaita on perussuomalaisilla, 31,6 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.