Mainos

Naisten johtamat yritykset tekevät parasta tulosta

Vaikka nainen toimitusjohtajana tai hallituksen puheenjohtajana on suomalaisyrityksessä yhä harvinaisuus, tekevät naisjohtoiset yritykset selvästi keskimääräistä parempaa tulosta.

Naisten johtamat suuryritykset ovat keskimääräistä kannattavampia. Tämä ilmenee yritys- ja luottotietoyhtiö Suomen Asiakastieto Oy:n selvityksestä.

Nainen toimitusjohtajana tai hallituksen puheenjohtajana on suomalaisyrityksissä kuitenkin vielä harvinaisuus.

Naispuolisen toimitusjohtajan yrityksessä sijoitetun pääoman tuottoprosentti 18,5 päihittää kirkkaasti miesten lukeman 14,2. Paras pääoman tuotto eli 24,6 prosenttia oli yrityksissä, joissa sekä toimitusjohtaja että puheenjohtaja ovat naisia.

Kun joko hallituksen puheenjohtaja tai puheenjohtaja ja toimitusjohtaja ovat naisia, yrityksen omavaraisuus kipuaa 55,5 prosenttiin. Se on selvästi 41,5 prosentin keskiarvoa parempi.

500 suurimman yrityksen joukosta joka kolmas yltää parhaaseen AAA-luokitukseen. Naispuheenjohtajan tai naisten muodostaman parivaljakon johtamista yrityksistä korkein luottoluokitus on kahdella kolmesta.

Asiakastiedon luokittamien 280 000 suomalaisyrityksen toimitusjohtajista joka kuudes on nainen. Hallituksen puheenjohtajina naisia on vielä vähemmän, sillä vain viidessä prosentissa yrityksistä sekä hallitusta että operatiivista toimintaa johtaa nainen.

Liikevaihdoltaan 500 suurimman yrityksen toimitusjohtajista naisia on vain 28 ja naispuolisia hallituksen puheenjohtajia on 19. Ainoastaan seitsemässä suuryrityksessä sekä toimitusjohtaja että hallituksen puheenjohtaja ovat naisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.