Mainos

Naisten huiputtamista valetoimittajana ei tutkita rikoksena

Toimittajaksi itsensä esitellyttä naisia huijannutta miestä ei syytetä rikoksesta.

Aikakauslehti Glorian toimittajaksi tekeytynyt mies ei tiettävästi syyllistynyt mihinkään rikokseen. Helsingin poliisin mukaan hän yritti huijata nuoria naisia ja tyttöjä väittämällä tekevänsä lehteen tutkimuksia ja muotijuttuja. Kohteekseen hän valitsi muun muassa helsinkiläisten merkkiliikkeiden myyjiä.

Mies vei asunnolleen ainakin yhden tapaamiseen suostuneen naisen ja alkoi lähennellä häntä. Mies ei kuitenkaan tiettävästi vahingoittanut ketään eikä naisilla ole vaatimuksia häntä vastaan, minkä vuoksi poliisi ei voi aloittaa tutkintaa mistään rikoksesta.

Poliisin mukaan myöskään Gloria ei aio vaatia miestä tilille lehden nimissä esiintymisestä. Mies on esiintynyt myös muun muassa radiotoimittajana. Miehen toiminnan vuoksi poliisiin on ollut yhteydessä kymmenkunta nuorta naista. Heillä oli tiedossaan muitakin naisia, joihin mies oli ollut yhteydessä.

- Määrätyissä liikkeissä hän on ilmeisesti seurannut hyvin tarkkaan näiden tyttöjen tekemisiä. Kun uusi tyttö tuli, niin hän iski siihen, kertoo ylikonstaapeli Ilpo Liikkanen Helsingin poliisista.

Ainakin yksi tapaus on ollut sen jälkeen, kun poliisi toi asian toukokuussa julkisuuteen. Liikkanen toteaa, ettei poliisilla ole keinoja puuttua jatkossa mahdollisesti samanlaisena jatkuvaan toimintaan. Hän arvelee kuitenkin, että asian oltua lehdissä monet osaavat varoa huijaria.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.