Mainos

Naisten asemaa konfliktialueilla selvitetään

Elisabeth Rehnin sekä liberialaisen Ellen Johnsonin YK:n pääsihteerille tekemä raportti maailman naisten oloista on valmistumassa. Raportti on arvio erityisesti kriisialueilla asuvien naisten asemasta konflikteissa sekä kriisinhallinnassa.

YK:n naisten kehitysrahasto Unifem nimitti keväällä 2001 kolme naista asiantuntijoikseen arvioimaan sota- ja kriisialueilla elävien naisten asemaa. Johnson nimitettiin tehtävään Elisabeth Rehnin ohella.

- Yhteiskunnassa, jossa naisen asema on alempi kuin miehen, naiset eivät tunne oloaan turvatuiksi. Heitä uhkaa niin raiskatuksi tuleminen kuin muukin seksuaalinen väkivalta, Johnson sanoo.

Työryhmä haluaa tuoda esiin aseellisten konfliktien vaikutukset naisiin.

- Näistä vaikutuksista eivät miehet kärsi. En usko, että maailmalla edes tiedetään näistä vaikutuksista. Edes minulla ei ole käsitystä näiden naisten kokemusten todellisesta vakavuudesta, Johnson kuvailee.

Työryhmän arvion mukaan naisten roolia myös kriisinhallinnassa tulisi vahvistaa. Raportin tarkoituksena on vaikuttaa vallitseviin toimintaperiaatteisiin sekä ajattelutapoihin.

- Haluamme kertoa maailmalle näiden naisten tarinan heidän omasta näkökulmastaan. Ja varmistaa, että tällä raportilla on vaikutusta ihmisiin, Johnson toteaa

Rehnin ja Johnsonin toiminta on osa YK:n pääsihteerin tutkimusta.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 12.03.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.