Mainos

Näistä syistä venäläinen valitsee suomalaiskaupan

Venäläiset ostosmatkailijat valtaavat Suomen loppiaisena. Suomalaiskaupoilla on oma vetovoimansa, joka houkuttelee venäläisiä ostoturisteja Suomeen. Tällaisia houkutuslintuja ovat ainakin merkkituotteiden edullisuus, korkea laatu ja palvelu venäjän kielellä.

– Venäjältä saa nykyään suunnilleen samoja tuotteita kuin Suomestakin, mutta laatutuotteiden hinta Venäjällä on Suomea korkeampi. Suomalaiset alennusmyynnit ovat todella tuntuvia ja venäläiset saavat suomalaistuotteista vielä tax free -palautuksen, joten hinnoista tulee entistäkin houkuttelevampia, aluepäällikkö Arto Asikainen Matkailun edistämiskeskuksesta perustelee.

Monien kauppiaiden mielestä venäläisiä innostaa Suomeen ostoksille myös tuotteiden korkea laatu. Matkailun edistämiskeskuksen Asikainen on samoilla linjoilla.

– Kyllä tuotteiden laatu saattaa olla meillä venäläistä korkeampaa.

Schengen-viisumin saa melko helposti

Venäläisten matkailua Suomeen helpottaa myös se, että he saavat tänne Schengen-viisumin suhteellisen helposti.

– Suomen konsulaatit eivät välttämättä vaadi sellaisia lisäselvityksiä, esimerkiksi tuloista kuin monet muut maat. Pietarissa Suomen konsulaatti myöntää melkein automaattisesti hakijalle monikertaviisumin*, mikä oikeuttaa useampaan Suomen-matkaan sen voimassaoloaikana, Asikainen kertoo.

Venäläiset arvostavat monien tekijöiden lisäksi sitäkin, että Suomessa on mahdollista saada palvelua venäjän kielellä. Joulukuun alusta alkaen myös joissakin suomalaistavarataloissa on voinut maksaa ruplilla.

Monet venäläiset lomailevat parhaillaan Suomessa. Yleensä juuri loppiaisena venäläiset tekevät viimeiset ostoksensa Suomessa ennen paluuta oman kotimaansa arkeen. Osa venäläisistä suuntaa ostosmatkalle varta vasten juuri loppiaisviikonloppuna.

*Monikertaviisumi: Viisumi myönnetään esimerkiksi puoleksi vuodeksi tai vuodeksi kerrallaan, jolloin sen aikana voi tehdä useamman matkan Suomeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.