Mainos

Näistä syistä meidän kaikkien tulisi ajaa urheiluautoilla

Uskomatonta, mutta totta: on olemassa käytännöllisiä syitä, miksi jokaisen pitäisi omistaa urheiluauto.

Ensinnäkin, urheiluautoissa on ensiluokkainen jarrutusmekaniikka, johon vaikuttaa jarrujen suurempi koko, renkaiden parempi pito ja keveys tavalliseen henkilöautoon verrattuna. Tämä taas tarkoittaa sitä, että jarrutusmatka lyhenee, jolloin törmäykset vähenevät.

On myös turvallisempaa liikkua nopeasti kuin hitaasti. Ihmiset ovat turvallisimpia kuljettajia silloin, kun he ajavat samaan suuntaan samalla, riittävän suurella nopeudella. Samalla pitäisi tietenkin korottaa nopeusrajoituksia. Kun nopeudet kasvaisivat, liikkumisesta tulisi nopeampaa. Kouluun, töihin tai muihin menoihin kulkeminen veisi kokonaisuudessaan vähemmän aikaa.

Varsinkin uudemmat urheiluautot on rakennettu niin, että ne yksinkertaisesti ovat nopeampia. Samalla niiden modernit ominaisuudet pitävät huolta kuljettajasta. Teknologia urheiluautoissa on muutenkin kehittyneempää. 

Huippumodernin urheiluauton korjaukseen tarvitaan aina mekaanikkoa. Jos kaikilla autoilijoilla olisi moinen auto, tarvittaisiin aika monta mekaanikkoa hoitamaan esiin tulevat viat. Ja tämähän tietenkin parantaisi työllisyystilannetta. Kuten sekin, että urheiluautolla ei saisi ajaa ilman perustavanlaatuista autonkäsittelytaitoa. Autokouluja tarvittaisiin siis lisää. Viikonloput kuluisivat autoradoilla, joiden rakentamiseen palkattaisiin useita rakennusyrityksiä.

Urheiluautojen erikoisista varaosista tulisi tavallista kulutustavaraa ja hinnat laskisivat. Myös uuden auton hinta tippuisi nykyisestä, koska ostajia olisi enemmän. Varaosia olisi tarjolla entistä paremmin, myös käytettynä.

Tärkeintä urheiluautojen maailmassa olisi tietenkin ajaminen itse. Ja kun alla olisi nopea, tehokas ja hyvännäköinen urheiluauto, olisi ajaminenkin miellyttävämpää. Toiset antaisivat moottorin hurista, pitäisivät ikkunat auki ja antaisivat tuulen käydä.

Lähde: Car Throttle 

***

1:06

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.