Mainos

Näistä rikoksista naiset joutuvat vankilaan

Suomen vankiloissa istui viime vuonna reilut 220 naisvankia.

Rikosseuraamuslaitoksen tilastoista selviää, että suurin osa vankiloissamme istuvista naisista on niin sanottuja vankeusvankeja. Heitä istui vankiloissamme 166. Tutkintavankeja vankiloissa istui 40 ja elinkautisvankeja kymmenen.

Vankilaan suurin osa naisista on päätynyt henkirikoksista. Näistä tuomiota istui viime vuonna 60 naisvankia. Toiseksi eniten naisvangit ovat tehneet huumausainerikoksia ja kolmanneksi eniten varkauksia ja pahoinpitelyjä.

Naisvankien ennakoidut laitoksessaoloajat jakautuvat tasaisesti. 46 naisvangin arvioidaan istuvan tuomiotaan 1-2 vuotta. 2-4 vuotta istuu 36 naisvankia ja 4-8 vuotta 31 naisvankia. Vain 11 naisvangin ennakoidaan istuvan vankilassa yli kahdeksan vuotta.

Henkirikostuomiota istutaan Hämeenlinnassa ja Vanajassa

Naisvankien ikäjakauma on myös varsin selvä. Eniten naisvankeja on 30-39-vuotiaissa, 62 henkilöä. 40-49-vuotiaita naisvankeja on 54 henkilöä. Kolmanneksi eniten naisvankeja on 25-29-vuotiaissa, 33 henkilöä.

Viime vuoden tilastojen mukaan 90 naisvankia istui tuomiotaan Hämeenlinnan naisvankilassa. Vanajan vankilassa istui 54 ja Turun vankilassa 20 naisvankia. Henkirikoksista tuomion saaneista naisvangeista 17 istui Hämeenlinnassa ja 17 Vanajan vankilassa.

Tiedot perustuvat Rikosseuraamuslaitoksen viime vuonna julkaistuun Rikosseuraamusasiakkaat-julkaisuun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.