Mainos

Näistä povataan joulun älypuhelinmyynnin voittajia - Nokia jäämässä reestä?

Applen pitkään odotetun iPhone 4S -älypuhelimen ja Samsungin puhelinmalliston uskotaan erottautuvan tämän vuoden maailmanlaajuisessa joulumyynnissä. Samsung on maailman suurin älypuhelinvalmistaja tällä hetkellä. Toisena tulee Apple.

- Oikeastaan vain iPhone ja Galaxy-tuotteet lähtevät hyllyiltä. Muut jäävät noukkimaan muruja, kommentoi tutkimusyhtiö Strategy Analyticsin asiantuntija Neil Mawston.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että iPhone 4S:n myötä Applen puhelimien myynnin kasvu on noussut huimasti. Viimeisen vuosineljänneksen aikana iPhonen myynnin odotetaan kasvavan 28 miljoonaan kappaleeseen.

Myös Samsungin suosittu Galaxy S II -Androidluuri on menestynyt hyvin markkinoilla. Samsungin mukaan pelkästään tätä laitetta on myyty jo 10 miljoonaa kappaletta.

Loppuvuosi on tärkeätä aikaa matkapuhelinmyyjille, koska kuluttajat vaihtavat usein puhelinmallia joululomien aikaan. HTC ja RIM ovat jo varoittaneet heikosta myynnistä.

Uutistoimisto Reutersin kyselyn mukaan älypuhelimien myynnin uskotaan yltävän loka-joulukuussa 142 miljoonaan kappaleeseen.

Läntisessä Euroopassa matkapuhelinmyynti on hidastunut tänä vuonna talouskriisin myötä.

- Euroopassa viimeinen vuosineljännes ei tule olemaan tavanomainen kultakaivos matkapuhelinvalmistajille. Taloustilanteen myötä kuluttajat ovat nirsompia, toteaa asiantuntija Carolina Milanesi tutkimusyhtiö Gartnerilta. Hänen mukaansa tilanne on ollut kuitenkin suotuisampi Samsungille ja Applelle.

"Nokian liittoutuminen ei auta"

Matkapuhelinjätti Nokian tuotteiden myyntiä tullaan loppuvuodesta seuraamaan tarkasti yhtiön julkaistua ensimmäiset Windows Phone -mallinsa. Suurin osa Nokian laitteista toimii kuitenkin edelleen vanhalla Symbian-käyttöjärjestelmällä.

Epäilijöitä Windows Phone -puhelimien menestykselle riittää:

- En usko, että Nokian liittoutuminen muuttaa asiaa, toteaa Yuanta Securities -yhtiön asiantuntija Bonnie Chang. Chang huomauttaa, että HTC:n ja Samsungin valmistamat Windows Phone -mallit eivät ole pärjänneet hyvin markkinoilla.

Nokian älypuhelinmyynnin uskotaankin putoavan vuoden takaisesta 31 prosentilla, 19 miljoonaan kappaleeseen.

Lue MTV3:n testit uutisessa mainituista älypuhelimista:

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.