Mainos

Naista pahoinpideltiin neljä kuukautta lähes päivittäin - korvaukset 500 e/kk

22-vuotias mies pahoinpiteli avovaimoaan lähes päivittäin neljän kuukauden ajan. Vantaan käräjäoikeus tuomitsi miehen viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Mies määrättiin maksamaan naiselle yhteensä 2000 euron korvaukset.

Toukokuussa 2013 naisen äiti soitti poliisit miehen asuntoon. Nainen ei kuitenkaan kertonut tapahtumista poliisille, koska häntä pelotti. Lääkärissä hän kuitenkin avautui miesystävän pahoinpitelyistä.

Naisen lääkärinlausuntoon kirjattiin, että hänen kehonsa oli kauttaaltaan mustelmien ja pintaruhjeiden peitossa. Kyynärpäässä oli haava, ranteissa ja sormissa puremajälkiä, vatsassa ja selässä mustelmia, selässä viiltelyvammoja. Alaraajat olivat kauttaaltaan mustelmilla ja leukanivelet jäykät.

"Ensimmäinen viikko meni hyvin"

Mies ja nainen olivat aiemmin seurustelleet, eronneet ja jatkaneet yhteiseloa vuoden 2013 alussa. Naisen mukaan alussa meni hyvin. Häntä ei pahoinpidelty ensimmäisen viikon aikana.

Sen jälkeen hakkaaminen oli säännöllistä, joskin parin päivän taukoja naisen mukaan saattoi olla, nainen kertoi oikeudessa.

Mies kiisti pahoinpitelyt. - Pari läpsimistä on ollut niin kuin normaalissa parisuhteessa, mies myönsi. Hänen mukaansa riitoja oli aika usein, mutta vain huutoa.

Miehen mukaan naisen vammat syntyivät tämän omista paniikkikohtauksista, joita miehen piti rauhoittaa.

Oikeus uskoi naista

Vantaan käräjäoikeus uskoi naista ja lääkärintodistusta.

Oikeuden mukaan miesystävä oli lyönyt naista nyrkeillä, pesäpallomailalla ja lasiesineellä. Mies oli myös kaatanut naisen maahan, potkinut, kuristanut sekä heittänyt naista veitsellä ja lautasella. Naisen päätä oli lyöty seinään ja päätä painettu veden alle suihkualtaassa. Lisäksi mies oli painanut sakset naisen jalkaa vasten.

Oikeus piti pitkään jatkunutta pahoinpitelyä vaarallisena ja päätyi vankeusrangaistukseen. Se määrättiin ehdolliseksi, koska miestä ei ole aiemmin tuomittu vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan neljä kuukautta jatkuneista pahoinpitelyistä korvauksia kivusta ja särystä 1500 euroa ja henkisestä kärsimyksestä 500  euroa eli yhteensä 2000 euroa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.