Mainos

Näissä asioissa nainen päihittää miehen

Ovatko naiset miehiä parempia? Joissain asioissa varmasti, mutta sitten on taas toisia, jotka sujuvat miehiltä paremmin. Tämä on vain luonnollista, sillä miesten ja naisten välillä on eroja.

Tässä on joitain asioita, jotka sujuvat naisilta paremmin kuin mieheltä. On kuitenkin syytä muistaa, ettei mies tai nainen ole toista parempi. Nainen ja mies pärjäävät eri tavoin eri tilanteissa. Kaiken lisäksi vielä yksilölliset piirteet vaikuttavat näihin kaikkiin asioihin.

Parempi käsiala kertoo aivojen kehityksestä

Naisilla on tutkitusti siistimpi ja kauniimpi käsiala kuin miehillä. Ero selittyy miesten ja naisten aivojen erilaisilla kehitysvaiheilla. Esikoulussa ja alaluokilla, kun lapset yleensä opettelevat kirjoittamaan, tyttöjen aivojen kehitys on hieman poikia edellä. Poikien hienomotoriikka ei ole samalla tasolla kuin tytöillä, joten tytöt oppivat helpommin kauniin käsialan.

Pojat ottavat kuitenkin kehityksessä pian tytöt kiinni, mutta käsiala ei välttämättä siistiydy. Selitys löytyy tässä vaiheessa usein sosiaalisista tekijöistä. Pojilta ei välttämättä vaadita samanlaista huolellisuutta käsialan suhteen kuin pojilta. Tyttöjen aivoissa on myös usein enemmän hermokytköksiä molempien aivopuoliskojen välillä, jokaq auttaa aivoja kestämään enemmän painetta ja myös tyttöjä keskittymään esimerkiksi huolelliseen käsialaan.

Nainen elää pidempään

Naisilla on yleisesti ottaen terveemmät ruokailutottumukset kuin miehillä. Naisten immuunipuolustus on myös miehiä parempi, kiitos estrogeenin. Nämä molemmat saattavat johtaa myös pidempään eliniänodotteeseen.

Minnesotan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa seurattiin yli 14 000 ihmisen ruokailutottumuksia. Tuloksista selvisi, että naiset valitsevat keskimäärin terveempiä vaihtoehtoja. He syövät enemmän marjoja, kasviksia ja hedelmiä. Johtuuko tämä sosiaalisista ulkonäköpaineista, joita naiset kokevat miehiä enemmän, vai kenties jostain muusta?

Koko maailman yli satavuotiaista ihmisistä 85 prosenttia on naisia.

Tarkan markan nainen

Naisten sijoitukset tuottivat paremmin kuin miesten, ilmeni tutkimuksesta, jossa seurattiin 100 000 sijoitusportfoliota. Tämä johtuu siitä, että naiset miettivät päätöksiään tarkemmin ja ovat varovaisempia.

Naisten kouluarvosanat ovat todennäköisesti paremmat kuin miesten ja naiset suoriutuvat koulusta keskimäärin miehiä ripeämmin. Suomesta on tehty samanlaisia tutkimuksia. Tilastokeskus osaa kertoa, että Suomessa naisten koulutustaso on miehiä korkeampi.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: divinecaroline.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.