Mainos

Näissä ammateissa on pisimmät työurat

Eläketurvakeskuksen mukaan pisimmät työurat ovat sähköalan työntekijöillä. Kakkosena tulevat käsityötuotteiden valmistajat ja hienomekaanikot ja kolmantena konepaja- ja valimotyöntekijät.

Eläketurvakeskuksen tietojen mukaan työurien kolmen kärki on melko tasainen. Sähköalan työntekijöillä työurien keskipituus eli mediaani on 42,3 vuotta, käsityötuotteiden valmistajilla ja hienomekaanikoilla 42,2 vuotta ja konepaja- ja valimotyöntekijöillä 42,1 vuotta.

Lyhimmät työurat on sotilailla, opettajilla ja siivoojilla. Aliupseereiden työurien keskipituus on 30,9 vuotta ja upseerien 31,1 vuotta. Opettajien työurien keskipituus 36,6 vuotta ja siivoojien 37,4 vuotta.

Mielikuva, että johtajat jäisivät varhain eläkkeelle ei saa tukea eläketurvakeskuksen tiedoista. Johtajien ja ylimpien virkamiesten työuran keskipituus on 39,4 vuotta.

Raskaisiin ammatteihin laskettavat palomiehet ja poliisit kuuluvat ammattiryhmään suojelu- ja vartiontityöntekijät. Heillä työuran keskipituus on 38,1 vuotta. Terveydenhuollon työntekijöiden työurien keskipituus on 37,8 vuotta.

Tiedot perustuvat Eläketurvakeskuksen tilastoihin.  Työuran keskipituus on laskettu vuonna 2011 vanhuuseläkkeelle siirtyneistä palkansaajista.

Osallistu keskusteluun!

Millainen työ on erityisen kuormittavaa? Miten töissä voi jaksaa vanhanakin? MTV Uutislive kello 15 pureutuu tähän!

Lähetä kysymyksiä ja osallistu keskusteluun alla olevassa kommenttiosiossa, MTV Uutisten Facebook -ryhmässä sekä Twitterissä #MTVUutiset. Parhaat kommentit ja kysymykset nostetaan lähetykseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.