Mainos

Näissä Alppien hiihtokeskuksissa on varmimmin lunta – katso TOP5 -kohteet

Laskettelukausi alkoi tänä talvena aikaisin niin Suomessa kuin Alpeillakin.

Lumi tuli tänä vuonna suhteellisen aikaisin Keski-Eurooppaan. The Guardian –lehti esitteli alkutalven lumivarmimmat kohteet. Alpeilla lumitilanne voi toki muuttua yhdessä yössä ja yhden lumimyrskyn seurauksena. Näissä hiihtokeskuksissa on brittilehden mukaan jo täysi hiihtomeno päällä.

1) Val Thorens (Kolme laaksoa), Ranska

Euroopan korkeimmalla sijaitseva hiihtokeskus on hyvä valinta hiihtosesongin alkupuolella, jolloin lunta ei vielä joka paikassa ole. Alueella on kolme yli 3 000 metrin huippua, joista Pécletin jäätikkö ei sula kesälläkään. Kulinaristit ilahtuvat myös siitä, että keskus tunnetaan nousevana gourmet-kohteena. Negatiivinen asia on se, että Ranska on Itävaltaa ja Italiaa kalliimpi kohde.

Lumitilanne huipulla: 220 cm (lähde: lumipallo.fi)

2) Chamonix, Ranska

Ranskan Chamonix’ssa on useita hyvin erilaisia hiihtoalueita. Chamonix sijaitsee Euroopan korkeimman vuoren Mont Blancin juurella ja on oikea kaupunki. Sen ravintoloissa ja baareissa löytyy aina menoa. Suomalaisista alppimatkajärjestäjistä STS Alppimatkoilla on Chamonix listoillaan.

Lumitilanne huipulla: 60 cm

3) Ischgl, Itävalta

Tirolin menopaikka oli tänä vuonna auki heti alkukaudesta. Hieman tasokkaampi kohde tarjoaa hyvää ja iloista meininkiä aina vappuun asti, jolloin Ischglissä pidetään Alppien hiihtokauden ”viralliset” päättäjäiset, Top of the Mountain -konsertti. Viime keväänä esiintyjänä oli Mariah Carey.

Ischgl on sekä Aurinkomatkojen että STS Alppimatkojen kohdevalikoimissa.

Lumitilanne huipulla: 150 cm

4) Tignes (Val d´Isere), Ranska

Val d’Iseren keskuksen vieressä sijaitseva Tignes ei kuulu alppikylien kauneimpiin. Tignes nauttii kuitenkin yleensä hyvästä lumitilanteesta jo hiihtokauden alussa. Rinteet sopivat myös kokemattomammille laskijoille, mutta erityisesti keskuksessa panostetaan off-piste -laskemiseen ja freestyle-alueisiin. Tignes toimi pitkään kumparelaskun maailmancupin avauskisan isäntänä. Nykyään kisaa isännöi Ruka.

Lumitilanne huipulla: 240 cm

5) Hintertux (Zillertal), Itävalta

Hintertuxista löytyy yksi Euroopan parhaista jäätiköistä. Keskuksessa voi hiihtää kesälläkin, mutta talvella kohteeseen saapuva hiihtomatkailija pääsee valloittamaan myös pohjoiseen antavat rinteet. Yöelämä on itävaltalaiseen tapaan vauhdikasta myös vilkkaimman sesongin ulkopuolella.

Lumitilanne huipulla: 180 cm

(Lähteet: The Guardian, lumipallo.fi)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.