Mainos

Naispoliisien rohkea tanssi koululaisille

Helsingin poliisilaitos järjesti tänään suuren koululaistapahtuman Itä-Helsingin ala- ja yläkoululaisille. Vielä kaksi päivää jatkuvaan tapahtumaan osallistuu yli 3 000 lasta. Tapahtumassa nähtiin tänään esimerkiksi haalariasuisten naispoliisien rokkaus (kuvassa).

Vastaavanlaista tapahtumaa ei ole järjestetty aiemmin Suomessa. Itäkeskuksen poliisipiirin lähipoliisien suunnitteleman tapahtuman tavoitteena on antaa liikenne- ja laillisuuskasvatusta alueen 4. – 8. luokkalaisille. Esillä ovat erityisesti liikenne, kiusaaminen ja päihteet.

Liikenneosiossa kerrotaan mm. polkupyöräilijän riskeistä, mopolla liikkumisesta sekä kypärän käytön eduista. Laillisuuskasvatuksen aiheita ovat mm. vahingonkorvausvastuu, pahoinpitelyrikokset sekä internetin keskustelukanavien pelisäännöt ja vaarat.

Aiheita käsitellään tapahtumassa myös tietoiskuin ja tehtävärastein, joissa erilaisiin virka-asuihin pukeutuneet poliisit opastavat koululaisia oikeaan menettelyyn hankalissa tilanteissa.

Tuhansien koululaisten lisäksi paikalla on lähes kaksisataa opettajaa, kolmisenkymmentä poliisia sekä Helsingin kaupungin liikuntaviraston, Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys ry:n, Liikenneturvan, KLAARIN, Elämä on parasta huumetta -järjestön ja HNMKY:n henkilöitä.

Tapahtumassa esiintyvät Helsingin poliisisoittokunta ja The Greatest Police Dancers eli poliiseja tanssimassa. Paikalla on myös koirapoliisi.

Lähipoliisi ehkäisee ennakolta

Tapahtuma kuuluu Itäkeskuksen poliisipiirissä viime syksynä alkaneeseen uuden lähipoliisimallin kokeiluun. Runsaan vuoden kestävän kokeilun tavoitteena on kehittää vuodesta 1987 käytössä olleen aluepoliisijärjestelmän tilalle nykyaikaan paremmin soveltuva lähipoliisimalli.

Uudessa toimintamallissa lähipoliisit on vapautettu hälytystehtävistä. Näin he voivat keskittyä aikaisempaa paremmin näkyvään poliisivalvontaan ja muuhun lähipoliisityöhön.

Lähipoliisit tekevät mm. ennakointiin ja varhaiseen puuttumiseen perustuvaa turvallisuusyhteistyötä alueen viranomaisten ja muiden keskeisten toimijoiden kanssa. Lisäksi lähipoliisien tehtäviin kuuluvat mm. ennalta estävä toiminta, suojausneuvonta, koulutus ja valistus, rikosten uhrien neuvonta sekä suppea esitutkinta lievissä rikoksissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.