Mainos

Naispappeussäännökset pysyvät ennallaan

Säännökset naispappeudesta pysyvät toistaiseksi ennallaan.

Kirkolliskokouksen mielestä kirkko ei tarvitse uusia säännöksiä naispappeudesta. Turussa koolla ollut kokous jätti myöhään perjantai-iltana raukeamaan kaksi aloitetta, jotka koskivat naispappien aseman selkiyttämistä.
Aloitteista keskusteltiin vain puoli tuntia.

Mikkelin hiippakuntakokouksen aloitteessa vaadittiin rangaistuksia papeille, jotka kieltäytyvät työskentelemästä naispappien kanssa. Edustaja Kari Lehtola puolestaan esitti aloitteessaan naispappeuden hyväksymisen yhteydessä vuonna 1986 annetun ponnen täsmentämistä.

Päätösesityksen valmistellut perustevaliokunta totesi, että ponnen tarkoitus on turvata naispappeutta vastustavien asema kirkossa, mutta se ei anna oikeutta kieltäytyä virkatehtävien suorittamisesta. Ponnen täsmentäminen ei valiokunnan mukaan ratkaisisi ristiriitaa. Kirkolliskokous totesi, että kirkkolaista löytyy tarvittavat säännökset kurinpitomenettelyyn, jos pappien toiminnassa ilmenee ongelmia.

Naispappeuskysymys lähetettiin piispainkokouksen harkittavaksi työn johtamiseen ja työyhteisöjen kehittämiseen ja työturvallisuuteen liittyvien seikkojen osalta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 08.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.