Mainos

Naispappeuden vastustaja jää virkavapaalle

Naispappeutta vastustavalle Oulun Karjasillan seurakunnan kappalaiselle Vesa Pöyhtärille on myönnetty kahden vuoden virkavapaus. Oulun hiippakunnan tuomiokapituli päätti asiasta tänään. Pöyhtäri jää virkavapaalle kesäkuun puolessavälissä.

Pöyhtäristä on myös tehty uusi kuripitovaatimus. Tuomiokapitulin kurinpitoasiamies vaatii kurinpitorangaistusta, koska kappalainen ei ole hoitanut virkatehtäviään. Asiaa käsitellään tuomiokapitulissa vielä ennen kesää.

Lakimiesasessori Osmo Rahjan mukaan kurinpitoasiamies ei ole täsmentänyt vaatimustaan sen tarkemmin. Lievemmillään se tarkoittaa kirjallista varoitusta, mutta kurinpitoasiamies voi vaatia myös viraltapanoa.

Naispappien kanssa yhteistyöstä kieltäytyneen kappalaisen asioita on setvitty Oulussa jo vuosia. Viime vuoden lokakuussa tuomiokapituli langetti kappalaiselle kahden kuukauden virkaeron. Pöyhtäri on valittanut Oulun hallinto-oikeuteen, jossa asia on vielä käsiteltävänä.

Kaksi vuotta sitten tuomiokapituli antoi Pöyhtärille kirjallisen varoituksen, jota käsitellään korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

- Jos virkaeron lainvoima säilyy eri oikeusasteissa, nähtäväksi jää, mihin ajankohtaan se osuu. Jos virkaero kohdistuu hänen virkavapausaikaansa, silloinhan sillä ei ole mitään merkitystä, Rahja sanoo.

Rahja korostaa, että kurinpitorangaistus ja nyt myönnetty virkavapaus eivät liity toisiinsa, vaan ne käsitellään erillisinä asioina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.