Naisorkesterin neljä jäsentä katosi Slovakiassa – orkesteri jatkoi esiintymisiä siitä huolimatta

Neljä Zohra-nimisen afganistanilaisorkesterin jäsentä katosi yllättäen esiintymismatkalla Slovakian Trenčínissä sijaitsevasta Trenčianske Teplice -hotellista. 35-jäsenisen orkesterin kaikki jäsenet ovat naisia.

The Slovak Spectator -uutissivusto kertoo, että yhtye oli tullut Slovakiaan esiintymään Pohoda-festivaaleille 13. heinäkuuta. Neljä jäsentä katosi jäljettömiin joitakin tunteja festivaaliesiintymisen jälkeen. Orkesterin perustajan Ahmad Sarmastin mukaan jäsenet katosivat noin kello neljä aamuyöllä.

Sme-daily-lehden tietojen mukaan nuoret naisjäsenet olivat poistuneet hotellilta vapaaehtoisesti. Poliisi aloitti naisten etsimisen välittömästi, mutta nimiä tai valokuvia ei ole toistaiseksi julkaistu naisten nuoren iän vuoksi.

On arveltu, että jäsenet ovat saattaneet karata Saksaan, missä yhden jäsenen serkku asuu. Jäsenillä on toistaiseksi voimassa olevat viisumit Eurooppaan.

Katoamistapauksesta huolimatta orkesteri jatkoi esiintymistä Slovakian länsiosassa. Lehden tietojen mukaan konsertit olivat menestyksekkäitä.

Zohra sai laajaa näkyvyyttä vuonna 2017 esiinnyttyään World Economic Forumin vuosikokouksessa. Orkesterin jäseniin on kohdistunut hyökkäyksiä ja uhkauksia sen kotimaassa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja