Mainos

Naisopiskelija joutui sattumalta Malminkartanon tulitaistelun keskelle

Pikkujoulujuhlista kotiin lähtenyt nainen joutui täysin yllättäen Helsingin Malminkartanon tulitaistelun keskelle. Naisopiskelija huomasi olevansa ampujien kolmiossa, eikä uskaltanut liikkua mihinkään. Naista kuultiin oikeudessa, kun ampumista puitiin Helsingin käräjäoikeuden turvasalissa.

Neljä romanimiestä on syytteessä tapon yrityksistä. Riidan taustalla oli humalaisten suukopu. Mitään vihoja sukujen välillä ei ainakaan ennen tätä tapausta ollut. Vastakkain joulukuisena yönä tapahtuneessa tulitaistelussa olivat Alastarosta tulleet romanit ja paikalliset Malminkartanossa asuvat.

Syyttäjän mukaan tulitaistelussa ammuttiin ainakin 16 laukausta ja viisi romania haavoittui. Helsinkiläisten mukaan alastarolaiset aloittivat, mutta alastarolaisten mukaan tilanne oli toisin päin. Kaikki syytetyt kiistivät salissa syytteet tapon yrityksistä ja vetosivat hätävarjeluun.

Oikeudenkäyntiä on seuraamassa runsaita tukijoukkoja molemmilta tahoilta. Kaikki eivät mahtuneet käräjäoikeuden turvasaliin. Tukijoukkojen naisten välillä oli aamupäivällä tuuppimista ja suukopua. Oikeustalolla on useita poliisipartioita.

Riitelyä ja sitten ammuttiin

Asianomistajana kuultu täysin sivullinen - ei siis romani - oli ollut Horisontti-baarissa pikkujoulujuhlassa.

- Jäin siihen aukiolle tupakalle. Kotiin oli vain lyhyt matka.

Naisopiskelija kertoi huomanneensa aukiolla ihmisiä, riidan alkua ja käsirysyä. Hän tunnisti heidät romaneiksi, muttei osannut kertoa tarkempia tuntomerkkejä. Mukana oli myös yksi romaninainen.

Paljonko ihmisiä aukiolla oli? syyttäjä kysyi.

- En osaa sanoa tarkkaan.

- Siinä oli kaksi henkilöä, joilla oli riitaa ja heidän takanaan oli ikään kuin kaksi joukkoa. Henkilöitä oli muutamia.

- Seuraavaksi kuulin laukauksia. Näin yhdellä miehellä aseen. Hän osoitti sillä minun ohitseni sivulle. Siellä oli toinen mies ase kädessä ja hän osoitti vastakkaiseen suuntaan.

Opiskelija ei muistanut tarkkaan kuinka kaukana asemiehet olivat. Useita metrejä siinä oli. Ihmiset liikkuivat koko ajan.

- Käännyi vasemmalle taakse ja huomasin kolmannellakin aseen.

Hän ei osannut sanoa kuka ampui ensin.

"Laukauksia, tauko, lisää laukauksia"

- Muistin sen laukausten rytmin. Muutamia laukauksia, sitten muutamien sekuntien tauko ja lisää laukauksia.

- Tajusin olevani kolmiossa, jossa ammutaan useita laukauksia. En uskaltanut liikkua mihinkään, jotten joutuisi tulilinjalle. Ymmärsin, ettei minua kohti ammuta, vaan heillä on muut kohteet.

- En osaa yhtään sanoa kauanko se kesti.

- En ymmärtänyt mennä maahan. Jähmetyin paikalleni, hän kertoi.

Kun laukaukset olivat loppuneet, hän meni auttamaan haavoittunutta.

Nainen kertoi järkyttyneensä tapahtumasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.