Mainos

"Naisministerien vaihtaminen olisi ratkaiseva virhe"

Matti Vanhanen, Mari Kiviniemi, kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Naisministerien vaihtaminen vaalitappion myötä olisi keskustalle paha taktinen ja imagollinen virhe, arvioi valtio-opin emeritusprofessori Tuomo Martikainen.

- Naiset ovat aktiivisempia äänestäjiä ja muodostavat äänestäjäkunnasta selvän enemmistön. Tämä kyllä nostaisi naisilla karvat pystyyn eikä varmasti olisi puolueille eduksi, Martikainen arvioi MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Kuntaministeri Mari Kiviniemen ja sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän vaihtamista väläyttelee Iltalehti.

Emeritusprofessorin mukaan imagokysymykset ovat ilman muuta mukana vaaleissa.

- Useat ihmiset seuraavat politiikkaa niin pinnallisesti, että he lukevat puolueen viestin puolueen johtajista. He arvioivat, minkälaisia tyyppejä johtajat ovat ja miten johtajat esiintyvät.

Martikainen myöntää, että Vanhasen persoonalla oli vaikutusta keskustan vaalitappioon.

- Hän ei välttämättä ole kovin karismaattinen tyyppi. Onhan hänelle kertynyt uskottavuutta, kun hän on toiminut pääministerinä pitkään. Hänen asiantuntemuksensa on kiistaton, mutta hänessä ei ole sellaista vetovoimaa kuin monissa muissa johtajissa.

Professori sanoo, että ihmiset luottavat puolueeseen, joka retoriikassaan viljelee paljon työtä ja yritteliäisyyttä sekä antaa jonkinlaista toivoa. Kokoomus voitti siis kirjaimellisesti Toivotalkoilla.

- Kokoomuksen politiikassa on taloudellista realismia. Huonoina aikoina ihmiset turvautuvat mielellään puolueeseen, joka antaa viestin siitä, miten lähitulevaisuudessa pärjätään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.