Mainos

Naiskuvat esillä Tampereella

Tampereen Taidemuseo ja Valokuvakeskus Nykyaika esittävät näyttelyissään naiskuvia.

Tampereen Taidemuseo tuo alkuvuoden näyttelyissään esille naisia sekä valokuvin että maalauksin. Esillä on muotokuvia eurooppalaisista ja suomalaisista vaikuttajanaisista sekä suomalaisten naistaiteilijoiden töitä.

Saksalaisen valokuvaajan Bettina Flittnerin näyttely Eurooppalaisia naisia sisältää yli 50 kuvasarjaa modernin Euroopan vaikuttajanaisista. Mukana on filosofeja, taiteilijoita, poliitikkoja ja talouselämän vaikuttajia. Suomea edustavat presidentti Tarja Halonen, pankinjohtaja Sirkka Hämäläinen ja näyttelijä Kati Outinen.

Flittnerin töiden rinnalla Tampereen Taidemuseossa on esillä näyttelykokonaisuus Suomalaisia naisia - taiteilija ja malli. Se sisältää 52 teosta 32 taiteilijalta. Teokset ovat pääosin museon omista tai Tampereen kaupungin kokoelmista.

Suomalaisia naisia -näyttelyssä on muun muassa Helene Schjerfbeckin ja Ellen Thesleffin töitä. Mukana on myös muotokuvia oman aikansa tunnetuista naisista, esimerkiksi runoilija L.Onervasta ja Tampereen Työväen Teatterin johtajana toimineesta Tilda Vuoresta.

Tampereella toimiva Valokuvakeskus Nykyaika puolestaan on avannut valokuvanäyttelyn algerialaisista naisista. Marc Garanger kuvasi vuonna 1960, 25-vuotiaana sotilaana, Ranskan valtion toimeksiannosta algerialaisia naisia tunnistamista varten. Vuonna 2004 hän sai useiden anomusten jälkeen Algerian valtiolta luvan vierailla uudelleen valokuvaamassa samoissa kylissä, joissa hän kävi yli 40 vuotta aiemmin.

Tampereen Taidemuseon näyttelyt ovat esillä maaliskuun 6. päivään asti. Algerian naisia -näyttely on nähtävänä Valokuvakeskus Nykyajassa 27. helmikuuta asti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.