Naiskannattaja sytytti itsensä tuleen protestina ja menehtyi – oli saamassa vankeustuomion suosikkijoukkueensa jalkapallo-ottelun katsomisesta

Iranilainen jalkapallokannattaja Sahar Khodayari sytytti viime viikolla itsensä tuleen, kun hänelle oli saamassa kuuden kuukauden vankeustuomion lempijoukkueensa ottelun katsomisesta. Khodayari on nyt menehtynyt vammoihinsa. Hänen suosikkijoukkueensa Esteghlal kertoi asiasta tiistaina. 

Khodayari oli useamman kerran käynyt katsomassa otteluista mieheksi pukeutuneena. Naisten käyminen miesten jalkapallo-otteluissa on laitonta Iranissa. Khodayari kuitenkin huomattiin ja pidätettiin tällä kertaa. Hän kertoi viikko sitten oikeuden kuulemisen jälkeen saaneensa tiedon, että hänelle olisi saamassa kuuden kuukauden vankeustuomion. Khodayari pyysi tuomarilta oikeudenkäynnin lykkäystä, jotta hän voisi päästä hautajaisiin.

Kun Khodayari tuli ulos rakennuksesta, sytytti hän itsensä tuleen. Teheranin Motahari-sairaalan ylilääkäri Mustafa Dehmardi kertoi Telegraphille, että hänellä oli 90 prosentissa kehostaan palovammoja. 

– Rakas Sahar poltti itsensä hengiltä, kun hänelle haettiin kuuden kuukauden vankeusrangaistusta siitä, että hän meni kannustamaan lempijoukkuettaan. Hän kannusti meitä, vaikka politiikka teki siitä laitonta hänelle. Mitä me voimme tehdä tukeaksemme häntä? Emme yhtikäs mitään. Olemme pelkureita, Esteghlal twiittasi.

Ruotsin MM-pronssijoukkueen tähtimaalivahti Hedvig Lindahl reagoi voimakkaasti tapahtuneeseen ja jakoi Instagram-tilillään päivityksen aiheeseen liittyen. 

– Hei FIFA (kansainvälinen jalkapalloliitto), on jo aikakin tehdä jotain Iranin naisten hyväksi. Tämä ei ole oikein. Lepää rauhassa Sahar Khodayari, sinä todella rohkea nainen! Lindahl kirjoitti puolestaan Twitterissä.

Vuonna 1979 Iranin vallankumouksen jälkeen naisilta on evätty pääsy jalkapalloareenoille, koska maan papillinen hallinto on sitä mieltä, että shortseissa jalkapalloa pelaavien miesten katselu edistää siveettömyyttä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja