Mainos

Naisjohtajien palkkapussi suurempi kuin miehillä

Tuoreen brittitutkimuksen mukaan naisjohtajat tienaavat vuodessa noin 76 000 euroa, mikä on hieman yli 2000 euroa enemmän kuin miesjohtajien vuosiansio.

Naisjohtajat ovat rikkoneet palkkatulojen tilastollisen lasikaton ja tienaavat miesjohtajia enemmän, kertoo Financial Times -talouslehti. Brittitutkimuksen mukaan naisjohtajan keskipalkka vuodessa on 76 041euroa ja miesjohtajan puolestaan 73 987 euroa. Viime vuonna naisjohtajien keskipalkka jäi vielä noin 700 euroa pienemmäksi kuin miesjohtajan palkka.

Tutkimuksessa oli mukana 22 000 johtajaa 354 erikokoisesta yrityksestä. Tutkimuksen teetti Chartered Management Institute.

-Tutkimustulos on äärettömän rohkaiseva, mutta vielä on paljon tehtävää, jotta naiset saavuttaisivat yhdenvertaisuuden, kommentoi tutkimusta lehden haastattelema Christine Hayhurst tutkimuksen julkistaneesta Chartered Management Institutesta.

Tutkimuksen mukaan yhtiöiden johtokuntien jäsenistä naisia on 13 prosenttia. Määrä on hieman noussut viiden vuoden takaisesta vajaasta 10 prosentista.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.