Mainos

Naisjärjestö: HS boikottiin seksi-ilmoitusten vuoksi

Naisjärjestöjen Keskusliitto kehottaa boikotoimaan Helsingin Sanomia ja muitakin tiedotusvälineitä, jotka julkaisevat seksi-ilmoituksia. Keskusliitossa on kimpaannuttu erityisesti Helsingin Sanomien päätoimittajan Janne Virkkusen lausunnosta lehden linjasta seksi-ilmoitusten suhteen.

Naisjärjestöjen Keskusliiton julkilausumassa todetaan, että heidän mielestään on "tekopyhää vetäytyä vastuusta, kun lehti ilman omantunnon tuskia tukee käytännössä prostituutiota, paritusta ja naiskauppaa. Keskusliiton julkilausumassa todetaan, että Helsingin Sanomat hyötyy seksibisneksestä.

- Emme suostu tukemaan muitakaan tiedotusvälineitä, jotka julkaisevat seksi-ilmoituksia, sanoo pääsihteeri Sirpa Hertell Naisjärjestöjen Keskusliitosta.

Keskusliiton mukaan naisjärjestöjen naiset eivät halua lukea itse tai antaa "lastensa lukea lehteä, jonka päätoimittaja pitää naisten seksuaalisen hyväksikäytön mainostamista kelpo liiketoimintana".

- Jokaisen vastuullisen lukijan on lopetettava Helsingin Sanomien tilaaminen, kehottaa Hertell.

Naisjärjestöjen Keskusliitto edustaa 54 naisjärjestön kautta yli puolta miljoonaa suomalaista naista.

HS: Ilmoitusten julkaisu jatkuu

Helsingin Sanomien päätoimittaja Janne Virkkunen sanoo, että myös seksiin liittyvä ilmoittelu saa jatkua lehdessä.

- Jos joku haluaa kaupata palveluja, joille on selkeä kysyntä ja markkina, niin miksei lehti voi olla se väylä. Se on eri asia, jos siellä on rikollista toimintaa ja minulle se osoitetaan. En minä sitten niitä julkaise, Virkkunen sanoo Helsingin Sanomissa.

Helsingin Sanomien markkinointijohtaja Pekka Soini ei muista, että Helsingin Sanomia olisi aikaisemmin kehotettu julkisesti ja laajasti boikotoimaan.

- Aika jännä reaktio. Linjamme näiden ilmoitusten suhteen on se, minkä Janne Virkkunen on tänään lehdessä ilmoittanut, Soini sanoo.

Soini ei osaa arvioida vaikuttaako Naisjärjestöjen kehotus boikottiin lehden levikkiin, mutta luonnollisesti hän toivoo, ettei näin kävisi.

- Toivon, että tämmöistä ei tapahdu ja ihmiset näkisivät tämän asian vähän kohtuullisemmissa ja laajemmissa mittasuhteissa, sanoo Soini.

Helsingin Sanomissa kerrotaan, että lehti ei pysty seulomaan ilmoituksista niitä, joihin mahdollisesti liittyy paritusta. Ilmoitukset tuottavat lehden mukaan noin miljoona euroa vuodessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.