Mainos

Naisia kannustetaan lakkoon hoitajien tueksi

Päivän mittaisen solidaarisuuslakon toivotaan jouduttavan Tehyn palkkaratkaisua.

Naisasialiitto Unioni kannustaa naisia osoittamaan mieltään hoitajien palkkojen puolesta ja jäämään ensi maanantaina pois töistä. Päivän mittaisen solidaarisuuslakon toivotaan jouduttavan Tehyn palkkaratkaisua.

Mielenilmaus on ajoitettu päivään, jolloin hoitoalan Tehy kertoo, miten se aikoo toteuttaa uhkauksensa joukkoirtisanoutumisesta.

Unionin mukaan kukin voi itse päättää, miten lakkopäivän toteuttaa - esimerkiksi töitä järjestelemällä tai vapaapäivänä.

- Olisi hienoa, jos Suomi pysähtyisi päiväksi. Että se tosiaan tuntuisi ja näkyisi, jos naiset eivät ole töissä. Naisten työllä tämä maa pyörii, kannustaa varapuheenjohtaja Anne Moilanen.

Järjestön puheenjohtaja Veronika Honkasalo muistuttaa kansalaisten olevan tuoreen kyselyn mukaan valmiita maksamaan lisää veroja terveydenhoitopalvelujen takaamiseksi. Hän pitää käsittämättömänä, että poliitikot eivät halua heille sitä mahdollisuutta antaa.

- Jos hoitajien palkkoja ei nosteta yhteisin päätöksin, nousevat ne kuitenkin markkinamekanismien kautta siten, että hoitajat siirtyvät reppufirmoihin. Onko tavoitteena yksityistää suomalainen terveydenhoito? hän ihmettelee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.