Mainos

Naishankkeiden verkosto esittäytyy Hämeenlinnassa

Kansainvälinen EuroFem konferenssi käynnistyi tänään Hämeenlinnassa keskeisenä teemanaan naisten mahdollisuudet vaikuttaa rakennepolitiikan sisältöihin ja keinoihin. Konferenssissa esittäytyy kuusikymmentä eurooppalaisen naisverkoston projektia elämän eri aloilta, muun muassa taloudesta ja ekologiasta.

Lähinnä eri puolilta Eurooppaa tulleet noin 300 naista luovat teoriaa kolmen päivän aikana täysistunnoissa. Käytäntö kohtaa erilaisissa työpajoissa ja lopuksi politiikkanaiset pohtivat julkisuuteen konferenssin viestin. EuroFem konferenssi tähtää dialogiin päättäjien, poliitikkojen, virkamiesten, tutkijoiden ja ruohonjuuritason naisten kanssa. Niin ikään EuroFem tuo naisnäkökulman Pohjoinen ulottuvuus -keskusteluun. Suomen EU-puheenjohtajakaudella Suomi profiloituu tasa-arvon mallimaana. Myös tapa järjestää iloinen ja luova konferenssi on malli muille.

EuroFem konferenssin rahoittavat eri ministeriöt, Euroopan komission DG16 sekä Hämeenlinnan kaupunki. Budjetti on 1,7 miljoonaa markkaa. EuroFem on hollantilaisten naisten aloittama ja Suomen ympäristöministeriön tuella jatkettu teollistuneiden maiden naisten projektiverkosto. Se syntyi vuonna 1994. EuroFem tukee naisia koskettavia projekteja, etsii naisten toimintatapoja ekologisiin, teknisiin ja taloudellisiin kysymyksiin. Konferenssi päättyy ylihuomenna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.