Mainos

Naiset veivät täysinvalidin pankkikortin – tekivät ostoksia yli 40 000 eurolla

Pohjois-Pohjanmaan Siikajoella asuvalta täysinvalidilta varastettiin tammikuun alkupuolella pankkikortti tunnuslukuineen. Varkaat veivät vuonna 1937 syntyneeltä mieheltä myös rahaa.

Poliisin mukaan miehen asuntoon tuli ensin nainen, joka alkoi puhuttaa asukasta. Naisen sisar tunkeutui samaan aikaan asuntoon. Asukas ei pystynyt näkemään toista naista, koska miestä puhuttanut nainen esti asunnonhaltijan näkyvyyden sijoittumisellaan.

Naiset poistuivat asunnosta pian varkauden jälkeen. Heitä odotti pihassa auto, jossa oli seurueeseen kuulunut mies.

Varkaat tekivät kolmen seuraavan päivän aikana pankkikorttinostoja ja -ostoksia yli 42 000 eurolla. Ostokset tehtiin Kokkolan, Ylivieskan ja Oulun alueella.

Varkaat myivät eteenpäin vain pienen osan rikoksen avulla hankitusta omaisuudesta. Osa tavaroista päätyi tekijöiden sukulaisille.

Rikos ei paljastunut heti

Rikos ei paljastunut heti, koska varkaat eivät vieneet uhrin kaikkea käteistä rahaa. Teko tuli ilmi siinä vaiheessa, kun miehen lähisukulainen lähti hoitamaan miehen pankkiasioita.

Kun rikos tuli ilmi, teki poliisi useita kotietsintöjä laajalla alueella. Kotietsintöjen lisäksi poliisit tekivät useita takavarikkoja ja kuulusteluja, jotta rikoksella hankittu omaisuus saataisiin takaisin ja asia selvitettyä.

Poliisilla on ollut takavarikossa noin kaksi henkilöauton peräkärryllistä tavaraa. Osa tavaroista oli vielä myyntipakkauksissa.

Kaksi epäiltyä on edelleen tutkintavankeudessa. Kaksi vangittuna ollutta epäiltyä on päässyt tutkintavankeudesta, mutta heitä epäillään edelleen useista rikoksista.

Epäillyt ovat syntyneet vuosina 1962, 1980, 1987 ja 1983. Jutun rikosnimikkeet ovat törkeä varkaus, törkeä maksuvälinepetos, useita kätkemisrikoksia ja rahanpesu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.