Mainos

Naiset valtaavat netin

Yhdysvalloissa julkaistun tutkimuksen mukaan sukupuolten välinen ero Internetin käytössä poistuu vuoteen 2003 menessä. Tällöin Internetiä käyttävien naisten lukumäärä ylittää miesten lukumäärän.

Newyorkilaisen eMarketerin tekemän tutkimuksen mukaan Internetiä käyttää Yhdysvalloissa nykyisin 31,7 miljoonaa naista käyttää. Kaikista verkkoa käyttävistä yhdysvaltalaisista naisten osuus on nyt 49 prosenttia. On ennustettu, että vuoteen 2003 mennessä naisten lukumäärä nousee 78,8 miljoonaan, eli 51 prosenttiin. Internetiä käyttävien miesten lukumäärän on ennustettu nousevan 75 miljoonaan. Vuonna 2003 internetiä käyttää koko väestöön verrattuna suunnilleen yhtä monta miestä kuin naistakin.

Tutkimuksesta käy ilmi myös, että Yhdysvaltojen valta-asema Internetissä on heikkenemässä. Tämän vuoden loppuun mennessä vain 38 prosenttia maailman 197,6 miljoonasta aktiivisesta Internetin käyttäjästä on yhdysvaltalaisia, samaan aikaan, kun länsieurooppalaisten ja aasialaisten käyttäjien lukumäärä on kasvanut.

Yhdysvalloissa nopeiten kasvanut Internetin käyttäjäryhmä ovat yli 55-vuotiaat ihmiset. Tutkimuksen mukaan yli 55-vuotiaiden verkkokäyttäjien lukumäärä on kasvanut viime vuodesta 38 prosentilla. Ennusteiden mukaan vuoteen 2003 mennessä koko Internetin käyttäjäryhmästä 11 prosenttia on yli 55-vuotiaita.

Yhdysvaltain etnisten kansalaisryhmien joukossa aasianamerikkalaisissa kotitalouksissa on eniten Internet-yhteyksiä. Raportin mukaan 54 prosentissa aasialaisista kotitalouksista on verkkoyhteys, kun taas Yhdysvaltain valkoisesta väestöstä 39 prosentilla, espanjalaisista 33 prosentilla sekä mustasta väestöstä 30 prosentilla on Internet-yhteys kotoa käsin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.