Mainos

Naiset vaivaantuvat miesten keskellä

Naisten syke kiihtyy ja hikoilu lisääntyy miesten ympäröimänä. Naisten dominanssi ei vaikuta miesten suorituskykyyn.

Naiset ovat varuillaan tilanteessa, jossa oma sukupuoli on aliedustettuna. Miehet sen sijaan nauttivat ollessaan naisten ympäröimänä. Näin toteaa tuore yhdysvaltalainen tutkimus, jossa selvitettiin sukupuolijakauman vaikutusta suorituskykyyn.

Stanfordin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa testattiin, vaikuttaako miesvaltaisuus luokkahuoneessa naisen suorituskykyyn matemaattisissa, luonnontieteellisissä ja teknisissä tehtävissä.

Tuloksena oli, että naisten syke kiihtyi ja hikoilu lisääntyi heidän joutuessaan miesten ympäröimäksi. Naiset kokivat tilanteessa myös varautuneisuutta ja tunnetta, etteivät kuulu joukkoon.

- Tällainen huomion jakautuminen häiritsee suorituskykyä, ja se voisi selittää näillä aloilla vallitsevan kuilun naisten ja miesten suoriutumisen välillä, tutkimuksessa todettiin.

Miehillä sen sijaan ei ollut mitään sitä vastaan, että luokkahuone olisi pullollaan kauniimman sukupuolen edustajia. Naisten dominanssi ei myöskään vaikuttanut miesten suorituskykyyn.

Tutkijoiden mielestä tulos saattaa selittää, miksi matemaattisilla ja luonnontieteellisillä aloilla vallitsee miesjohtajien ylivoima.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.