Mainos

Naiset vaativat Pamplonaan omaa lehmäjuoksua

Pamplonan kuuluisassa härkäjuoksussa osallistujat juoksevat kaupungin kaduille vapautettuja härkiä pakoon. Juoksijoista lähes kaikki ovat miehiä.

Pohjois-Espanjassa sijaitsevan Pamplonan naiset haluavat oman vastineensa kaupungin kuuluisalle härkäjuoksulle. Naiset vaativat nyt juoksua lehmien kanssa.

Aloite lähti opiskelijoiden perustamalta internetsivustolta ”Lehmät haluavat juosta”, joka vaatii vain naisille tarkoitettua juoksua eli encierroa.

- Lehmillä, kuten härillä, on neljä jalkaa ja luonnollinen vaisto juosta, sanotaan julistuksessa. - Lehmille tarkoitettu encierro laittaisi Pamplonan niiden perinteisten juhlien etujoukkoon, joissa toteutuu miesten ja naisten tasa-arvo.

Festivaalin järjestäjät eivät ole kommentoineet ehdotusta.

Naiset ovat saaneet osallistua San Fermin -härkäjuoksuihin muutaman vuoden ajan, mutta he ovat silti vähemmistönä miesvaltaisessa juoksijajoukossa.

Härkäjuoksussa Pamplonan vanhan keskustan kiemurteleville kaduille päästetään vapaaksi kaksitoista härkää, joista kukin painaa noin 600 kiloa. Juoksuun osallistuvien tehtävä on juosta härkiä pakoon noin 800 metrin pituinen matka.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.