Mainos

Naiset terveimpiä Pohjois-Suomessa

Etelä- ja Pohjois-Suomen naisten terveydentilassa on huomattavia eroja. Jyväskylän pohjoispuolella asuvat naiset voivat paremmin kuin Etelä-Suomen naiset.

Naisjärjestöjen tekemässä kartoituksessa selvisi, että Pohjois-Suomessa naiset harrastavat eniten hyötyliikuntaa. Heillä ei ole kipuja eikä paino-ongelmia samassa mitassa kuin eteläsuomalaisilla siskoillaan, joilla kuitenkin on paljon liikuntaharrastuksia. Etelä-suomalaiset naiset harrastivat kolme kertaa viikossa aktiiviliikkumista ja silti heillä oli kehossaan enemmän kipukokemuksia ja paino-ongelmia kuin pohjoisen hyötyliikkujilla.

Naisjärjestöjen kartoituksessa oli mukana 200 naista eri puolilta maata. Vajaa kuukausi sitten toteutettu voimavarakysely tehtiin
13 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Kyselyn avulla pyrittiin löytämään terveyteen liittyviä riskitekijöitä liikunnan vireyden, mielialan, kivun sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien osalta.

Liikunnan merkitys tuli kartoituksessa korostetusti esille. Kyselyn teettäneen naisjärjestöjen yhteenliittymän piirissä on noin 600 000 jäsentä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.