Naiset taistelevat korkokenkäpakkoa vastaan Japanissa – miesministeri puolustelee: "Korkokengät ovat tarpeellisia"

Laajasti sosiaalisessa mediassa levinnyt kampanja on nostanut tapetille japanilaisten yritysten korkokenkäpakon. Japanin työ- ja terveysministeri puolustaa yrityksiä, jotka vaativat naisia käyttämään korkokenkiä töissä, kertoo BBC.

Japanin terveys- ja työministeri Takumi Nemoto on joutunut myrskyn silmään sen jälkeen kun otti kantaa korkokenkien käyttöön työpaikoilla. 

Nemoton puolustaa työpaikkoja, jotka vaativat korkojen käyttöä. Hänen mielestään korkokenkien käyttö on "tarpeellista ja sopivaa". 

Kampanja korkoja vastaan

Näyttelijä ja kirjailija Yumi Ishikawa on perustanut #KuToo-kampanjan korkokenkäpakkoa vastaan. Hänen adressinsa on kerännyt eiliseen mennessä jo 18 800 allekirjoitusta, ja se on luovutettu työministeriöön.

Kampanjaväen mukaan korkojen käyttäminen on välttämätöntä töitä hakiessa. 

Kampanjan nimi KuToo viittaa laajasti levinneeseen MeToo-kampanjaan, jossa kiinnitetään huomiota seksuaaliseen häirintään. KuToo muodostuu japanin kielen sanoista kenkä (kutsu) ja kipua (kutsuu).

– Toivon, että kampanjan myötä ei enää ajateltaisiin, että korottomia kenkiä pitävät naiset olisivat huonotapaisia, Ishikawa kommentoi BBC:lle. 

Lue myös:

    Uusimmat