Mainos

Naiset syrjäytyvät tietotekniikassa - Tiin@-kisa avuksi

Suomen tyttöjen ja naisten kiinnostusta tietotekniikkaan pyritään nyt edistämään kilpailulla. Hankkeelle on tarvetta, sillä naiset ovat tuoreiden tutkimusten mukaan syrjäytymisvaarassa tietotekniikassa. Tietotekniikan innovaatiot naisille Tiin@ -kilpailun järjestää Suomen akateemisten naisten liitto ry. Liitto muistuttaa, että naisista on tulossa tietoyhteiskunnan toteuttajia, jotka toimivat miesten johtamissa työyhteisöissä. Naisten innovatiivinen panos eli kekseliäisyys jää näin hyödyntämättä.

Tietotekniikan osuus työllistäjänä kasvaa. Suomessa tietoteollinen vienti on jo ohittanut metsäteollisuuden. Akateemiset naiset tähdentävät, että tietoteknisen alan kehityksen suurin este on koulutetun työvoiman puute. Varsinkin naisopiskelijoita hakeutuu koulutukseen vähän. Työvoimapula taas osaltaan pakottaa yrityksiä siirtämään toimintojaan pois maasta.

Tiin@-kisassa palkitaan naisen asemaa tietoyhteiskunnassa edistävä innovatiivinen ratkaisu. Kilpailutyö voikin olla tietoteknisesti tehty tuote tai tuotteen demonstroitavissa oleva idea. Mittelöön voi osallistua niin ikään käsikirjoituksella, jonka aihe liittyy tietotekniikan hyödyntämiseen. Kaikille avoimeen kisaan voi osallistua ajalla 30.8.-31.12. Mittelön Internet-osoite on tiina.kilpailu@kolumbus.fi(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.