Mainos

Naiset puurtavat pätkätöissä

Naiset tekevät määräaikaista työtä lähes kaksi kertaa useammin kuin miehet. Edes korkea koulutus ei pelasta pätkätöiltä, sillä niihin päätyvät usein nuoret akateemisesti koulutetut naiset.

Anu Nousiainen sisäministeriöstä sopii täydellisesti pätkätyöläisen profiiliin: nuori korkeasti koulutettu nainen julkisella sektorilla.

- Valmistuin vuonna 2000 ja olen nyt neljännessä määräaikaisessa työsuhteessa, Nousiainen sanoo.

Huhtikuussa julkistettava Akavan työmarkkinatutkimus kertoo, että puolet kolmikymppisistä akateemisista naisista tekee pätkätöitä. Iän myötä pätkätyö naisillakin vähenee, mutta ei miesten tasolle.

- Olemme itse halunneet luoda tällaiset vanhempainvapaat ja nehän koskevat tietysti synnytysikäisiä naisia, toteaa tasa-arvoministeri Sinikka Mönkäre.

Varsinkin valtion leipä on nykyisin enemmän pätkää kuin pitkää. Myös miehet tekevät valtion leivissä enemmän pätkätöitä kuin muilla sektoreilla. Tiukassa budjettikehyksessä ei vakitöitä heru.

Nousiaisen Anulla on työtä peräti pariksi vuodeksi.

- En tiedä olenko onnenpekka, mutta saan tehdä koulutusta vastaavaa työtä. Tietenkin toivon, että minut jatkossa vakinaistettaisiin, Nousiainen sanoo.

Nyt valtion työmarkkinalaitos kovistelee virastoja määräaikaisuuksien perusteista. Niiden tulee antaa asiasta selvitys tämän kevään aikana.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 08.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.