Mainos

Naiset kertovat avoimesti väkivallasta – lue pysäyttävät tarinat

Uhkauksia, rahojen viemistä, alistamista. Lyöntejä. Raiskauksia kodin kylpyhuoneessa. Kotona, missä pitäisi olla kaikkein turvallisinta, tapahtuukin yleensä kaikkein karmeimpia asioita.

Näin naiset kertovat MTV3:n Uutisille avoimesti kokemastaan parisuhdeväkivallasta – niin henkisestä kuin fyysisestäkin:

"Talous kulki niin että hän maksoi kovasta palkastaan vain vuokran, minä äitiysäivärahastani kaikkien ruoat, vaatteet ja muut laskut. Minun autoni myytiin pois, ja ex-otti seuraavan auton nimiinsä en saanut edes rahoja autostani itselleni. Sitten alkoi murjotukset ex- saattoi olla viikonkin puhumatta minulle pikku syystä esim. en tuonut kaljaa tai kahvia hänen pienestä vihjeestään. Tilanne vuosien aikana lopulta meni siihen et oli merkki kahville ja merkki kaljalle -ei puhetta. -- Seuraavaksi alkoivat pahoinpitelyt, jotka veivät minulta nopeasti seksuaalisen halukkuuden ja alkoivat raiskaukset. Aloin kulkemaan seiniä pitkin. Kävin suihkussa kun mies oli töissä koska avasi jopa kylpyhuoneen lukon ja otti minut kylpyhuoneessa väkisin."

"Henkistä, ruumiillista, seksuaalista ja taloudellista väkivaltaa jatkui koko ajan. Kärsin yhä huonosta itsetunnosta, peloista toista sukupuolta kohtaan, luottamuspulasta ja masennuksesta aika ajoin. Lasten takia jaksoin silloin. Enää en jaksa".

"4v jatkunut henkinen väkivalta ja uhkailu "jos et tee niin miten sanon, teen sulle jotain!, kyllä sut joku vielä listii, kun tarpeeksi maksaa ja mulle ei seuraamuksia tule" jne. päättyi lopulta minun pahoinpitelyyn, jonka keskellä sain onneksi laitettua puhelinlinjan äidilleni -- mitä nyt muutaman kerran sylkenyt päin kasvoja, kun en jousta tapaamisten kelloajoissa, kun ei meidän aikatauluun isän aikataulut sovi (mutta sopimuksen mukaan saa silti), en myöskään ole halunnut tontilleni isän alati vaihtuvia naisystäviä."

Yksinäisyys on ollut niin suurta ettei siitä voi oikein puhuakaan ja kun lihoo kun yhä suurempi määrä ihmisiä oikein tulee varta vasten sortamaan (tulevat katsomaan minkälainen SE idiootti on), itsetunto heikkenee, valuu alaspäin ja kasvot heijastavat tyhmyyttä (joka ei ole sitä mutta kun ei ole enää itseluottamsusta). Lääkärit ovat saaneet vallan kammareista jotain tietoa ja tämä pysyy päällimmäisenä ja siksi ei voi pyytää apua lääkäreiltäkään eikä papeilta. Heille kaikille vale on yhtä kuin totuus.

Itsekkin kuulin olevani ADHD ja muutenkin vaikka mitä muuta. Jos ihminen on nuijittu maanrakoon henkisellä, fyysisellä ja seksuaalisella tasolla hän ei siitä toivu taikaiskusta kun ero tulee. Ja tuollaisen päälle ei kestä sitä. Itse olen rankan vuosia kestäneen väkivallan uhri.

Lähes joka kymmenes Naisten linjalle soittaneesta naisesta on kokenut väkivaltaa yli kymmenen vuoden ajan. Vain kerran väkivaltaa kohdanneita oli soittajista seitsemän prosentteja.

Naisten linja on väkivaltaa kokeneita naisia, tyttöjä ja heidän läheisiään varten oleva valtakunnallinen neuvonta- ja tukipalvelu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.