Mainos

Naiset käyttävät älypuhelinsovelluksia miehiä enemmän

Naiset käyttävät yllättäen enemmän monia älypuhelimiin ladattavia sovelluksia kuin miehet. Tämä käy ilmi Ericssonin ConsumerLab-tutkimusohjelman selvityksestä, jossa on haastateltu yli 100 000 kuluttajaa yli 40 maassa.

– Naiset ovat selvästi aktiivisempia käyttämään sosiaalista mediaa, jakamaan kuvia ja käyttämään lentokoneiden ja hotellien check-in-palveluja, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Kuulostaa tutulta, arvioivat satunnaiset ohikulkijat Helsingin keskustassa.

– Jos älypuhelin tarkoittaa sitä, että pääsee sähköpostiin ja nettiin, niin käyn sähköpostit lukemassa ja netissä tarkistamassa asioita, toteaa Maria Calonius.

– Katson reittioppaasta aika paljon bussiaikatauluja ja facebookia, sanoo Essi Tammi.

Useimmissa palveluissa naisten ja miesten väliset erot eivät ole valtavia maailmanlaajuisesti. Eri maanosissa miehet ja naiset käyttäytyvät selvästi eri tavoin.

Esimerkiksi Länsi-Euroopassa naiset surffaavat puhelimella sosiaalisessa mediassa. Älypuhelinta käyttävistä naisista näin tekee 60 prosenttia, miehistä vain joka toinen.

Aasiassa puolestaan naiset ovat innostuneet jakamaan puhelimessa valokuvia. Peräti 87 prosenttia aasialaisista älypuhelinta käyttävistä naisista on lähettänyt tai vastaanottanut puhelimella valokuvia. Miesten keskuudessa osuus on 79 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.