Mainos

Naiset ja nuoret stressaavat töissä

Työpaikan epävarmuutta ja työn uudelleenjärjestelyä pidetään työperäisen stressin yleisimpinä syinä, selviää laajasta eurooppalaisesta tutkimuksesta.

Naiset arvioivat työperäisen stressin yleisemmäksi työpaikoilla kuin miehet. Myös nuorempien työntekijöiden mielestä stressi on yleisempää verrattuna yli 55-vuotiaisiin työntekijöihin.

Puolet työntekijöistä eri puolilla Eurooppaa on sitä mieltä, että työperäinen stressi on yleistä. Neljä kymmenestä on sitä mieltä, ettei työperäistä stressiä hallita hyvin heidän työpaikallaan.

Suomessa työperäistä stressiä kokee kyselyn mukaan reilu kolmannes vastanneista. 59 prosenttia vastanneista katsoo, että stressi on hyvin tai melko hyvin hallinnassa heidän työpaikallaan. Vastaavasti eurooppalaisista työntekijöistä 54 prosenttia katsoo stressin olevan hallinnassa.

Havainnot työperäisestä stressistä vaihtelevat myös aloittain. Hoito- ja hoiva-alalla työskentelevien mielestä stressi on yleistä. Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto Bilbaon tilaama kysely toteutettiin 31:ssä Euroopan maassa. Siihen haastateltiin yli 16 600 ihmistä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.