Mainos

Naiset huijasivat varakkailta miehiltä rahaa treffipalstojen kautta

Neljä eteläkarjalaista pyysivät varakkailta miehiltä rahaa erilaisiin verukkeisiin seuranhakupalstan ja puhelimen kautta. Miehet siirsivät rahaa henkilöiden ilmoittamille pankkitileille, josta ne oli välittömästi nostettu.

Joensuun poliisi epäilee neljän Etelä-Karjalassa asuvan henkilön huijanneen kolmelta mieheltä yli 80 000 euroa rahaa. Petokset ovat tapahtuneet kuluneen kesän aikana internetin seuranhakupalstan kautta.

Kolme naista ja yksi mies laittoivat internettiin seuranhakuilmoituksen, jolla haettiin sopivia miehiä lähempään yhteydenpitoon. Uhreiksi oli valittu vanhempia ja varakkaaksi oletettuja miehiä.

Yhteydenpito tapahtui sähköpostin ja myöhemmin puhelimen välityksellä. Miehiltä pyydettiin rahaa erilaisiin verukkeisiin, muun muassa autojen korjauksiin, perintöveron maksuun, ulkomaanmatkoihin, myytävien vaate-erien ostoon jne.

Miehet olivat siirtäneet rahat naisten ilmoittamille pankkitileille, josta ne oli välittömästi nostettu.

Huijatut miehet eivät olleet tavanneet internet-tuttaviaan kertaakaan, vaan he olivat pitäneet suhdettaan yllä ainoastaan sähköpostilla ja puhelimella.

Tekijät kuluttivat tileilleen saamat rahat erilaisiin hankintoihin ja muuten makeaan elämään.

Muutamia henkilöitä epäillään kätkemisrikoksista, koska he ovat kuluttaneet rahoja tai tavaroita tietoisina siitä, että ne liittyvät rikoksiin. Juttu on lähetetty syyteharkintaan.

Poliisi on takavarikoinut epäillyiltä muun muassa autoja ja elektroniikkaa rikoksella saatuna hyötynä. Suurin osa huijatuista rahoista on kateissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.