Mainos

Naisen koskettava kirjoitus: Suomi vuonna 2016 – "Saatoin vanhan, hampaattoman ja nälkäisen miehen sosiaalitoimistoon"

Helsinkiläinen Natalie Baer ei ehtinyt kuunnella uutisia veroparatiiseista. Hän päätti kuunnella niitä kävellessään töihin. Kävelymatkasta muodostuikin aivan erilainen kuin hän oli kuvitellut.

Matkalla häntä vastaan kävelee vanha mies, joka kysyy reittiä sosiaalitoimistoon. Baer miettii, että lähellä on kaksikin toimistoa, muttei tiennyt, kumpaan mies oli matkalla. Hän kysyy tältä varovasti, että minkälaista asiaa olisi – jotta voisi netistä katsoa hänelle ohjeet oikeaan paikkaan.

– Vähän noloa, mutta vanhat hampaani menivät rikki, ja tarvitsisin uudet, mies vastaa.

Baer päättää kävellä vanhan miehen kanssa toimistolle, sillä matkaa sinne oli yli kilometri.

Perillä heitä odottaa pitkä jono. Baer huomaa, että mies ei voi hyvin. Tämä myöntää, että hieman heikottaa. Mies ei ole tänään syönyt mitään.

Baer jättää miehen istumaan jonotuspaikalle ja menee läheiselle kioskille ostamaan tälle leipää ja kahvia. Hän ostaa itselleen myös aamukahvin.

– Söin toisen oman aamiaiseni sosiaalitoimiston aulassa, Baer kertoo MTV Uutisille.

"Mummo seisoi rampilla ja itki"

Hetken päästä hän huomaa vanhan naisen seisovan aulassa rollaattorin varassa ja kertovan vahtimestarille, ettei saanut taksikorttia. Vanhus ei tiedä, miten nyt pääsisi terveyskeskukseen.

Vahtimestari pahoittelee. Aina voi kuulemma tehdä valituksen. Mummolla on jalassaan aamutossut. Vahtimestari neuvoo vanhan naisen läheiselle bussipysäkille, minne hän lähtee kävelemään vaivalloisesti.

– Hän oli oman mummoni ikäinen. Sanoin heippa miehelle, joka söi tuomaani sämpylää hampaattomana.

Baer näkee mummon itkevän rampin reunalla. Tämä ei uskalla mennä yksin alas. Baer huutaa avuksi junalle juoksevan nuoren miehen, ja yhdessä he taluttavat vanhuksen alas.

Mummo kertoo Baerille  asuvansa aika lähellä pysäkkiä. Eteen ajaa taksi, josta nousee toinen vanha rouva rollaattorin kanssa. Baer kysyy kuskilta, pääsisivätkö he seuraavaksi kyytiin – ja pääsevät. Vanha rouva kuitenkin vastustelee. Baer päästää pienen valheen ja kertoo olevansa sattumalta matkalla juuri vanhuksen kotiosoitteen suuntaan.

– Jäin vähän ennen mummon pysäkkiä ja maksoin kuskille, että auttaa mummon myös sisälle. Nyt olen aikalailla töistä myöhässä ja mietin, että mitä hittoa, Baer päättää tämänpäiväisen Facebook-kirjoituksensa.

Illansuussa Baer kertoo MTV Uutisille olevansa yhä hämillään tapahtuneesta – miten tällaista voi tapahtua Suomessa vuonna 2016?

– Rakenteellisesti täytyy jotain olla täysin vinksallaan, hän miettii.

Baerin Facebook-kirjoitus on kerännyt satoja jakoja ja paljon kommentteja. Hän kertoo myös siivonneensa kommenttiketjua, koska moni syyttää ahdingosta turvapaikanhakijoiden lisääntynyttä määrää. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.